Sport

2016.11.30. 10:07

NYTK - Az utolsó gurításon múlott, majd’ kiugrott a bőréből

Nyíregyháza - Folytatódott a Fradi elleni szoros tekemeccsek sora – nyíregyházi sikerrel.

Nyíregyháza - Folytatódott a Fradi elleni szoros tekemeccsek sora – nyíregyházi sikerrel.

Az egyik csapat játékosai is összesen 720 alkalommal guríthatnak kilenc, vagy olykor kevesebb bábura, meg a másik csapat hat embere is. Így néz ki egy szuperligás tekemérkőzés. Mennyi az esély arra, hogy az 1440 gurítás után ugyanolyan eredménnyel zárnak a csapatok? Nagyjából annyi, ahány Ferencváros–Nyíregyházi TK mérkőzést rendeznek.

Merthogy a két szuperligás alakulat tavaly februárban és a múlt szombaton is azonos fát ért el, előbb 3348–3348, legutóbb 3317–3317 lett a végeredmény. Ha hozzátesszük, hogy tavaly még volt egy olyan mérkőzés, amikor 3293–3290-re nyert a Fradi (legalábbis ebben a tekintetben, mert az a meccs is döntetlen lett...), akkor kiszámolható, hogy a három meccs összesen 4320 gurítása után mindössze három fányi volt a különbözet, ezen meccsek összesítése 9958–9955. Elképesztő!

És amíg a tavalyi, Fradi-pályán játszott mérkőzések 4–4-es döntetlent hoztak, addig szombaton az egyenlő összfa ellenére nyert az NYTK – ebben a bajnokságban idegenben először. Ehhez az kellett, hogy a vendégek több egyéni párbajt megnyertek ellenfelüknél, egészen pontosan hatból négyet. A legvégén Finta Zoltán kezében volt a döntés: az ő utolsó gurításon múlott, hogy mi lesz az eredmény.

– Három bábu állt még, de olyan állásban, hogy közülük reálisan kettő volt levehető – emlékezett a végkifejletre Finta Zoltán. – Igyekszem mindig a magam dolgára koncentrálni, így csak a velem párban lévő ellenfelem eredményét figyelem még, ezért nem tudtam, a többiek, így a nagy meccset vívó Hacker Dezső miként végzett. Előbb úgy tudtam, hogy két fát kell levennem, de a párharcát már befejező Hacker Dezső szólt, hogy elég egy is. Aztán megláttam a kijelzőn, hogy 3317–3316 az állás, de nem tudtam, az egyéni pontokban miként állunk. Végül egy bábu esett el, elsőre azt hittem, ez a döntetlenhez elég, a többiek öröméből pedig lejött, hogy bár az összfa egyenlő lett, mégis nyertünk, hiszen Dezső is hozta a maga egyéni pontját. Több sem kellett nekem, én is majd’ kiugrottam a bőrömből, hiszen hatalmas skalpot szereztünk.

Az elmúlt két meccsen aratott győzelem, illetve az azt megelőző „alig” vereség a SalgÓzd otthonában (4.5–3.5) jelentheti azt, hogy a csapat kilábalt a hullámvölgyből?

– Egyre javult a teljesítményünk és az eredményünk is, végre ez a pontok számában is megmutatkozott – fogalmazott Finta Zoltán. – Ugyanakkor a sorsolásunk, amit mindenkor az előző bajnokság helyezési száma határoz meg, brutális volt, ettől nehezebb nem is lehetett volna. A „nagyokkal” mindegy hol játszunk, a közvetlen riválisokhoz pedig az Ajka kivételével mennünk kellett. Reálisan az Ajka elleni volt az első nyerhető meccsünk, de akkor egy egységesebb csapattal találtunk szemben magunkat. Pontosan úgy, ahogy most a Fradi is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!