Sport

2016.11.21. 15:33

Keserédes lett az újvárosi jubileum

Balmazújváros - Németh Ádám szerint az újvárosiak az első negyvenöt percben eldönthették volna a szolnoki mérkőzést.

Balmazújváros - Németh Ádám szerint az újvárosiak az első negyvenöt percben eldönthették volna a szolnoki mérkőzést.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő egy ponttal a tarsolyában térhetett haza Szolnokról a két gárda vasárnapi meccsét követően. Feczkó Tamás együttese Farkas Balázs korai találatával ragadta magához a vezetést, azonban a második félidőben Zsiga Ervin kiállítása új helyzetet teremtett a találkozón. Az 1–1-es végeredményt Rokszin Ádám állította be, a hazai játékos büntetőjét nem tudta hatástalanítani Horváth László. A hajdúságiak a remi ellenére megőrizték első helyüket a táblázaton, ám előnyük egy egységre olvadt a Soroksárral és a Kisvárdával szemben.

Megkérdőjelezhetetlen döntések

– A győzelem reményében utaztunk el Szolnokra – jelentette ki Németh Ádám. – Számomra különösen fontos volt az összecsapás, hiszen a hétvégén a százötvenedik bajnokimat játszottam az újvárosi együttesben. A meccs elején jól futballoztunk, majd a vezetés megszerzése után visszaálltunk, és a kontrákra rendezkedtünk be. Ezzel párhuzamosan ellenfelünk is harcmodort váltott. Az első játékrészben gyors ellentámadásokból kialakítottunk két-három komolyabb lehetőséget, amelyek góllal kecsegtettek. A folytatásban egy buta szabálytalanság miatt megfogyatkoztunk. Egyértelműen helyes döntést hozott a játékvezető, amikor felmutatta a piros lapot Zsiga Ervinnek. A szolnokiak domináltak, de komolyabb helyzeteket nem tudtak teremteni. Sajnos a tizenegyesnél én szabálytalankodtam, egy ütemet késett a szerelésem. Ennél a szituációnál sem lehetett megkérdőjelezni a bíró ítéletét.

Le a kalappal a csapat előtt, mindenki fegyelmezetten tette a dolgát. Úgy gondolom, rászolgáltunk volna a három pontra.

Bántja a „tizi”

Németh a Tisza-parti találkozót megelőzően legutóbb Nyíregyházán kapott lehetőséget a bizonyításra, a Balmaz 3–1-es diadalával záruló ütközetre szeptember közepén került sor.

– Sérülésekkel teli hetek állnak mögöttem. Először a combizmom szakad el, emiatt három hétre váltam harcképtelenné. Később a bokámmal bajlódtam, így újra partvonalon kívülre szorultam. Szerencsére már teljesen egészséges vagyok. A Szolnok otthonában komolyabb probléma sem az én, sem a gárda produkciójával nem volt, de annyit megjegyeznék, hogy nagyon bosszant a büntető – zárta mondandóját a 28 éves futballista.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!