Sport

2016.11.24. 08:24

Hosszú kések éjszakái

<em>Amikor Hosszú Katinka januárban széttépte azt a szerződést, ami 12 millió forintot garantált volna a számára a Magyar Úszószövetségtől, az ember csak hümmögött, hogy akkor most ennek a lánynak ennyire a fejébe szállt-e Amerika, vagy tényleg a szánkig ér a lekvár.</em> Ratalics László írása.

Amikor Hosszú Katinka januárban széttépte azt a szerződést, ami 12 millió forintot garantált volna a számára a Magyar Úszószövetségtől, az ember csak hümmögött, hogy akkor most ennek a lánynak ennyire a fejébe szállt-e Amerika, vagy tényleg a szánkig ér a lekvár. Ratalics László írása.

Az utóbbi napok eseményei, a Facebookon közhírré tett hadüzenetek, a mind élesebb úszószövetségi reakciók, a különféle rendű és rangú nyilatkozatok áradása az egyszemélyesként induló háború frontját rövid időn belül olyan szélesre húzta, hogy hirtelenjében a magyar úszósport majd’ minden fontos szereplője benne találta magát a kíméletlen forgatagban. Csatabárdot elásni itt már nem lehet, a nagy kérdés, hogy felkerül-e Gyárfás Tamás skalpja az elnök hatalmát megdönteni kívánó sportolók övére. Pedig nem arról van szó, hogy Gyárfás Tamás átverte, meglopta, cserben hagyta, vagy elhanyagolta volna az úszósportot. Pont az ellenkezője az igaz, hiszen a 23 éve regnáló elnök büszke lehet mind a medencében elért, mind az azon kívüli eredményekre, miként arra is, hogy ha az állam éppen nem adott eleget, valahonnan mindig szerzett kellő pénzt a sportágnak. Az elégedetlenség oka, úgy tűnik, inkább a rendszer, amit kiépített, s aminek a közepe ő maga, a hatalom, amely a szája íze szerint ad és vesz el, tűr, tilt vagy támogat. Lám, a nap is leáldozik egyszer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!