Sport

2016.11.08. 16:35

FőnixFitt: mozogni hívnak

Debrecen - A cél, hogy minél többen döbbenjenek rá a testmozgás és az egészséges életmód jelentőségére.

Debrecen - A cél, hogy minél többen döbbenjenek rá a testmozgás és az egészséges életmód jelentőségére.

Remekül időzítik az újabb nagyszabású cívisvárosi sportrendezvényt a szervezők: az új év kezdetén, a fogadalmak idején kínálnak lehetőséget a változtatásra. A Debreceni Sportcentrum Kft. 2017. január 7-én, hagyományteremtő szándékkal első ízben rendezi meg a „FőnixFitt 2017” elnevezésű programját a Főnix Csarnokban – az esemény kapcsán kedden délelőtt sajtótájékoztatót tartottak a Gyulai István Atlétikai Stadion Tribünépületének sajtótermében.

– Városunk elkötelezett a sport ügye mellett, ezt már számtalanszor bizonyítottuk, és a jövőben is erre törekszünk majd – vágott bele mondandójába dr. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere. – A város feladata, hogy megadja az alapokat ahhoz, ha valaki sportolni akar, akkor azt meg tudja tenni. Ennek a rendezvénynek is az a célja, hogy a lakosság figyelmét felhívjuk a sport fontosságára. Ebben nagyszerű partner a Sportcentrum és a Debreceni Egyetem is.

Debrecen város támogatásával, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Intézetével és a Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központtal összefogva a Sporcentrum terve, hogy egy szabadidős-, és tömegsport rendezvényen keresztül a sportot, a mozgást, a testedzést népszerűsítsék, hangsúlyozzák egészségmegőrző szerepét.

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, örömükre szolgál, hogy az általuk üzemeltetett Főnix Csarnok lehet a rendezvény helyszíne. – Mi is azon vagyunk, hogy az inaktív réteget megszólítsuk, és arra ösztönözzük, kezdjenek el rendszeresen mozogni, éppen ezért nyitunk a lakosság felé még inkább – fogalmazott.

Színes programok

A sajtótájékoztatón kiderült, a testet megmozgató nagyszínpados programok mellett a legnépszerűbb debreceni fitneszklubok standjai, továbbá workshopok, szakmai kiállítók, egészségügyi szűrőprogramok, életmód tanácsadás, a Debreceni Sportcentrum–Sportiskola Kincskereső (tehetségkiválasztó) programjai és az egész napos aktivitásban elfáradókat pihenősarok is várja majd a Főnix Csarnokban.

– Pesten már jó ideje tartanak meg rendszeresen ehhez hasonló rendezvényeket, és arra gondoltunk, itt az ideje Kelet-Magyarországra is elhozni. A tervek szerint a nagyszínpadon három sztárfellépőre számíthatnak majd a kilátogatók, akik együtt mozoghatnak a neves „fitnessgurukkal”, Béres Alexandra, Péntek Enikő és Sifter Tímea is bemutatót tart – nyilatkozta Dékán Tamás, az MSE Klaszter Kft. ügyvezetője.

Az eseményre a kedvezményes jegyárusítás kedden megkezdődött, az érdeklődők minden fontos információt megtalálnak a fonixfitt.hu oldalon.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!