Sport

2016.11.21. 13:09

A rivális edzője, Vaszilisz is a Loki játékát dicsérte

Debrecen - Holman Dávid: „Ha az ember az utolsó utáni percben egyenlít, az már felér egy győzelmi érzéssel is”.

Debrecen - Holman Dávid: „Ha az ember az utolsó utáni percben egyenlít, az már felér egy győzelmi érzéssel is”.

„Fújd le! Fújd le! Fújd le” – skandálta ütemesen a közönség az Új Hidegkuti-stadionban az MTK-DVSC NBI-es bajnoki labdarúgó-mérkőzés 95. percében, amikor a vendégcsapat nagyon jó szögből, mintegy 20 méterre a kaputól szabadrúgáshoz jutott. Kis tanácskozás után Holman vállalta el a pontrúgást. Lövés, majd döbbent csend az új létesítményben – Holman a hosszú sarokba tekerte a labdát, és ezzel pontot mentett idegenben a csapata. A piros mezes vendégek érthetően örültek az 1–1-re hozott mérkőzésnek, míg a kék-fehérek a csalódottságtól elterültek az új gyepen.

Jó volt a szög

– Láttam, jó szögben vagyok, készült a csapat valamire, amit a mérkőzésen nem sikerült megvalósítanunk, és ebben a helyzetben döntöttem úgy, hogy kapura rúgom a labdát. Jól eltaláltam, ennek köszönhetően egyenlítettünk az utolsó percben – idézte fel a gól történetét Holman Dávid.

A mérkőzés összképe egyébként nem tükrözte a végeredményt. A Loki az első félidőben parádézott a pályán. Hosszú percekre a térfeléről sem tudott kijönni az MTK, a második félidőben ugyan kiegyenlítettebb játékot hozott az összecsapás, de a meccsről sokat elmond az a tény, hogy a lefújás utáni edzői értékelésében az MTK trénere, Teodoru Vaszilisz hosszasan dicsérte a DVSC-t.

Uralták a játékot

– Igaz, hogy hiányzott két meghatározó játékos, Vukmir és Thorgelle a hazaiak kezdőcsapatából, de ennek ellenére van nekik egy Kanta Józsijuk, aki a magyar mezőnyben egy nagyon jó futballista. Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen masszív, jól összerakott csapat az MTK. Az első perctől kezdve próbáltuk a saját játékunkat, akaratunkat rájuk erőltetni. Úgy gondolom, hogy az első félidőben ez sikerült is, főleg a játékrész vége felé. A második félidő második felében is úgy éreztük, hogy mi uraljuk a játékot. Ezek alapján nyernünk kellett volna, ennek ellenére nem szabad elkeserednünk az egy pont miatt, főleg annak tükrében, hogy ha azt az utolsó utáni pillanatban rúgja az ember. Ez már felér egy győzelmi érzéssel is! Alapvetően jól játszottunk, a helyzeteinkre kell figyelnünk, hogy berúgjuk azokat, aztán nem lesz semmi baj. Az utolsó passz a kapu előtt, amikor a társunknak adjuk a labdát, most is megvolt, csak éppen értékesíteni nem sikerült a helyzeteket. Dolgoznunk kell tovább, hogy ezek sikerüljenek. Szombaton Sopronban a Szombathely ellen játszunk bajnoki mérkőzést. A nyugat-dunántúli csapat az egyik legkellemetlenebb hazai ellenfél. Nehéz mérkőzés lesz, tudjuk. Bízom benne, hogy ott is a mi akaratunk fog érvényesülni, és végre már három ponttal térünk majd haza – fogalmazott a debreceni középpályás.

HBN–KZS


Debrecen - A DVSC az utolsó pillanatban egyenlített az MTK ellen, de a döntetlenre mindenképpen rászolgált.


Budapest, Debrecen - Az MTK vs. DVSC (1-1) NB I-es mérkőzés után a két edző, Teodoru Vaszilisz és Leonel Pontes értékelte a látottakat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!