Sport

2016.11.03. 11:13

1956 emléke előtt is tisztelgett a IV. Konyári Ünnepi Futónap

Konyár - 2016. október 23-án újra futottak a konyáriak és a környékbeli sprintelés szerelmesei az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából.

Konyár - 2016. október 23-án újra futottak a konyáriak és a környékbeli sprintelés szerelmesei az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából.

Az egészségmegőrző sportrendezvényen a szervezőcsapat élén ismét Gulyás János állt, aki profi szintű sportolói tapasztalatai alapján, idén már 4. alkalommal fogta össze az esemény előkészületeit és lebonyolítását. Az ő szavai következnek.

Úgy gondolom, a verseny körüli teendők rendben zajlottak. Bár tavaly több önkéntes segítette a munkánkat, az ebből adódó esetleges technikai nehézségeket szerencsére a versenyzők nem érzékelték. Ez a legfontosabb. A rendezvény biztosítását a Debreceni Polgárőrség végezte, és a helyi körzeti megbízottak is szolgálatot vállaltak. Az önkormányzat is szerencsére évek óta kiválóan menedzseli a szükséges útvonal engedélyek ügyintézését, így ezek leszervezése is gondmentesen történt.

A 60 évvel ezelőtt történtekre utalva 1956 m távot jelöltünk ki a település utcáin, ifjúsági kategóriában az emlékfutók számára. Összesen 106 nevezés érkezett, a legifjabb futó hatéves volt, a legidősebb hatvanhat. A legtávolabbról érkezett nevező Miskolcról kelt útra. Németh Károly versenybíró vezetésével startolt el a mezőny.

Vannak tervben változtatások, amelyeket a jövő évtől szeretnénk beépíteni a versenybe. Egy bizonyos futótávot szeretnénk mindenki számára nyitottá tenni, de ennek részleteiről még nem szeretnék beszélni A tapasztalatok alapján az ilyen irányú változások, változtatások kedvezően hatnak a versenyre.

A kora délutáni eredményhirdetés után kisorsoltuk a támogatók által felajánlott tombolatárgyakat.

Azt gondolom – amit futótársaim igazolnak-, hogy ilyen magas színvonalú verseny szervezése még nemzetközi szinten is megállná a helyét. A jövő elé bizakodva állok és remélem, hogy továbbra is támogatja szándékomat, szándékunkat az önkormányzat!

Köszönöm, hogy már négy éve töretlen sikerrel rendezhetjük meg ezt a versenyt. Fontosnak tartom, hogy mindenkinek megköszönjem önzetlen segítségét, mivel nélkülük semmi sem jöhetett volna létre: Vig Szilárd polgármesternek, az Önkormányzat és a Művelődési Ház embereinek, a polgárőröknek, a rendőröknek, a támogatóknak és a finom ebéd elkészítőinek.

- Lisovszki-Tóth Anita -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!