Sport

2016.10.18. 19:28

Videó: Műfüves focipályát kaptak a böszörményi ovisok

Hajdúböszörmény - Mini labdarúgótornával, ügyességi versennyel és pompon-bemutatóval avatták fel a gyerekek a Debreceni Egyetem Gyakorló Óvodájának új műfüves pályáját.

Hajdúböszörmény - Mini labdarúgótornával, ügyességi versennyel és pompon-bemutatóval avatták fel a gyerekek a Debreceni Egyetem Gyakorló Óvodájának új műfüves pályáját.

Csaknem kétszáz ovis sportolhat mostantól korszerű, modern körülmények között az egyetem hajdúböszörményi gyakorlóintézményében.

- Ahhoz, hogy a gyerekek már a nevelés korai fázisában rászokjanak az egészséges életmódhoz elvezető koordinált, komplex mozgásokra, megfelelő körülmények és létesítmények is kellenek. Ezért kerestünk lehetőséget arra, hogy a Debreceni Egyetem minkét óvodájában épüljön egy-egy ilyen pálya – hangsúlyozta Bács Zoltán kancellár kedden, a beruházás átadóünnepségén.

A Klinikán működő óvodában néhány héttel ezelőtt adták át az ovifoci pályát. A két beruházás összesen 17 millió forintba kerül, melyet saját forrásból finanszírozott az egyetem. A multifunkcionális műfüves pályán többek között a labdás csapatjátékok alapjait tudják játékosan megtanulni a legkisebbek.

- Óvodánkban kiemelt szerep jut a mozgásnak és a sportnak, szerves része a mindennapjainknak. Az új pálya nagyon nagy előnye, hogy kora tavasztól késő őszig a szabadban, a friss levegőn tudjuk tartani ezeket a foglalkozásokat, ami így még inkább erősíti az egészségfejlesztési programunkat – magyarázta Balogh Beáta intézményvezető.

Az új létesítmény a leendő óvodapedagógusok oktatását is segíti majd, hiszen az óvodában az egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karának hallgatói gyakorolnak.

- Az elmúlt fél évben több fiatal testnevelő tanárt vettünk fel a karra, hogy segítsék a hallgatók szakmai felkészülését. Ez a pálya így nemcsak a gyerekek örömére szolgál, hanem a képzésünkbe is egy új színfoltot hoz – mondta Bálint Péter dékán.

Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere hozzátette, hogy a városban ez a negyedik létesítmény, amely az Ovi-Foci Program keretében valódul meg. A programot támogató alapítványt a legendás hátvéd Buzánszky Jenő, a Debreceni Egyetem utazó sportnagykövete alapította, hogy a sportág-specifikus testnevelés feltételeit biztosítsák az oktatási-nevelési intézményekben.

- Az országban ez a 179. ovifoci pálya, de ez az első, amely a Kazal nevet, Buzánszky Jenő egykori becenevét viseli. A pálya kialakítása mellett a program része a megfelelő eszközkészlet és egy speciális óvodapedagógus képzés biztosítása, melyben elsajátítják a pálya és az eszközök szakszerű használatát – tájékoztatott Molnár Andrea, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnöke.

A hajdúböszörményi gyakorlóóvodában a napi mozgásos tevékenységek mellett hetente kétszer járhatnak a gyerekek focizni, ahol a helyi klub, a HTE szakemberei tartanak foglalkozásokat. Ezt követően több ifjú tehetség folytatta már „karrierjét” Debrecenben.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!