Sport

2016.10.21. 09:51

Szépen helytálltak a világbajnokságon a veterán vívók

Debrecen - Dr. Szentkirályi István és Jelics Gyula már a jövő évi Európa-bajnokságra készülnek.

Debrecen - Dr. Szentkirályi István és Jelics Gyula már a jövő évi Európa-bajnokságra készülnek.

Múlt héten a németországi Stralsund adott otthont a 20. Veterán Vívó Világbajnokságnak, ahol a DHSE-PMD két versenyzője, Dr. Szentkirályi István és Jelics Gyula is pástra léptek a hetven év felettiek kategóriájában. A cívisvárosi versenyzők mind tőrben, mind párbajtőrben megmérettették magukat, valamint a csapatversenyeken is erősítették a magyar delegációt. Dr. Szentkirályi István tőr egyéniben 14. helyen zárt, csapattársa Jelics Gyula pedig 23. lett. Párbajtőrben Szentkirályi István huszadikként végzett, míg Jelics Gyula harminckettedik helyen végzett. A tőr csapat hatodik helyen fejezte be a világbajnokságot, a párbajtőr csapat pedig hetedikként zárt.

- A két versenyzőnk szépen helyállt a népes mezőnyben. Rengeteg olyan versenyző volt, akik éppen most váltottak korosztályt és kerültek fel a hetven évesek közé, emiatt rendkívül erős mezőny alakult ki. Összességében elégedett vagyok a teljesítményükkel, öröm számomra, hogy nagy tervekkel jöttek haza. Céljaik között szerepel, hogy kvalifikálják magukat a májusi Európa-bajnokságra, amelyet Olaszországban rendeznek majd, így továbbra is komoly edzésmunkát végeznek. Reméljük a jövőben sem hátráltatják őket sérülések és betegségek – fogalmazott Serra György, a klub ügyvezető igazgatója, aki a világbajnokságon a klub egyik edzőjével, Horváth Attilával mint zsűritag képviselte Magyarországot.

- DHSE-PMD -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!