Sport

2016.10.26. 14:50

Nem tudok leállni, "sportszívem" van

Debrecen - Nem csak a sportpályafutását, a pedagógusi karrierjét is figyelembe vették – véli Fórián Csilla.

Debrecen - Nem csak a sportpályafutását, a pedagógusi karrierjét is figyelembe vették – véli Fórián Csilla.

– Ahogy a köszönőbeszédemben is elmondtam, minden évben figyelemmel kísértem, kik azok, akik kiérdemelték ezt a rangos díjat, éppen ezért nagy elismerésnek tartom, hogy bekerülhettem ebbe a válogatott elitbe – nyilatkozta a Naplónak Fórián Csilla, aki október 21-én, a debreceni önkormányzat által szervezett ünnepi közgyűlésen vette át a Hajós Alfréd-díjat.

Példamutató elkötelezettség

– A díjátadó ceremóniát követő állófogadáson jóleső érzés töltött el, amikor a helyi politikusok odajöttek hozzám gratulálni, s mindenki tisztában volt azzal, ki vagyok. Úgy érzem, a nevem összeforrt a tollaslabdázással – fogalmazott a 42-szeres magyar bajnok, egykori olimpikon, aki még mindig nagy hagyta abba a versenysportot. – Immár 35 éve, hogy tollaslabdázom, s a szenior versenyek mellett rendszeresen ütőt ragadok az országos bajnoki viadalokon. Háromszor próbáltam abbahagyni a sportolást, de mindannyiszor egészségügyi problémáim voltak. Egyszerűen nem tudok leállni, „sportszívem” van. Az életem a sport, soha nem lógtam még el egyetlen edzést sem.

Metszéspont

Az elismerésről tudni kell, azok kaphatják, akik a versenysportban, a szabadidősportban és az utánpótlás-nevelésben sportvezetői, edzői szakterületen magas színvonalú munkát végeznek. Az örökös magyar bajnok tollaslabdázó úgy érzi, az ő esetében nemcsak a sportpályafutását vették figyelembe a döntéshozók.

– Kettős életet élek, a sport egy viszonylag lazább közeg, szinte kötelező a tegeződés. Pedagógusként viszont magázódom, sőt kifejezetten szigorú vagyok. Szerintem a Hajós Alfréd-díjat sportolóként és tanárként kaptam, s ez a dicső cím lesz a metszéspont az életemben, ami a két személyiségemet összekapcsolja – mondta Fórián Csilla, aki 26 éve oktat, korábban a Kazinczy Ferenc Általános Iskola tanára volt, 16 éve pedig az Epreskerti Általános Iskola kötelékéhez tartozik, jelenleg magyart, matematikát és testnevelést tanít. A friss Hajós Alfréd-díjas elárulta, pedagógusként négyszer tüntették ki, kétszer egyénileg, míg kétszer a tantestület tagjaként lett jutalmazva.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!