Sport

2016.10.31. 17:59

Legyőzték a listavezetőt

Debrecen - A Farkas, Savic, Molnár trió megérdemelt sikerre vezette a DEAC-ot a Vásárhely ellen.

Debrecen - A Farkas, Savic, Molnár trió megérdemelt sikerre vezette a DEAC-ot a Vásárhely ellen.

A szezon során talán először nyújtott az előzetes várakozásoknak megfelelő produkciót a DEAC Kamilla Gyógyfürdő együttese a hét végén. A szombati derbin azt a Vásárhelyi Kosársulit sikerült 15 ponttal legyőzniük Farkas Attiláéknak, akik eddig hibátlan mérleggel álltak a kosárlabda NB I/B keleti csoportjának élén – írta a debka.hu.

Kissé nyögvenyelősen kezdődött a találkozó, de lassan belelendültek a mérkőző felek. Hol az egyik, hol a másik gárda vezetett, de nagyobb különbség nem alakult ki az első negyedben, amit végül 21–15-re a vendégek nyertek. Ferenczi Tamásnak volt mondanivalója bőven a kétperces szünetben, mely meg is hozta gyümölcsét, hatását, Molnár Andrásék teljesen más szellemiségben léptek parkettre. A 14. percben Farkas zsákolásával már újra a cívisvárosiaknál volt az előny (27–26). A találkozó ezen szakaszán leginkább a védekezés dominált, de ha a hazaiak jobban odafigyeltek volna a befejezésekre és a büntetőkre, akár előnnyel mehetett volna az öltözőbe, ám meg kellett elégedniük a döntetlennel (32–32).

Összeállt a csapat

A fordulás után teljesen megváltozott a játék képe, a debreceniek a szezon során eddig még nem látott hatékonysággal kezdték el termelni a kosarakat, és folyamatosan növelték a különbséget. Pék Dávid tempójával már két számjegyűre nőtt a differencia (55–44), ami a közben önmagát megtaláló Brane Savicnak köszönhetően tovább hízott. Hiába próbálta a Vásárhely kivenni a játékból a rutinos irányítót, nem igazán sikerült nekik, míg a DEAC Vas Péter és Szabó Péter kikapcsolásával szinte megbénította ellenfelét.

Már 62–46-ot mutatott az eredményjelző az utolsó felvonás kezdetén, a Ferenczi-tanítványoknak nem volt más dolguk, mint türelmes játékkal megtartania az előnyt. Bár a vendégek többször is 10 ponton belülre kerültek, a debreceni győzelmet nem igazán forgott veszélyben. A Farkas–Savic–Molnár trió igazi vezére volt a csapatnak, s kulcspillanatokban fontos kosarakat szereztek. A találkozón végül megérdemelt DEAC-siker született, így már nincs veretlen csapat a másodosztályban. A hajdúságiak továbbra is csak az ötödik helyen tanyáznak, ám már csak egy győzelemre vannak a listavezetőtől.

HBN


DEAC Kamilla Gyógyfürdő–Vásárhelyi Kosársuli 79–64 (15–21, 17–11, 30–14, 17–18)

DEAC: Savic 17/9, Kósa 2, Molnár 17/3, Farkas 21/6, Lajsz 13 Cserék: Varga –, Kovács –, Pék 4, Erdei 5/3, Opre –.

Ferenczi Tamás: A védekezéssel nem volt különösebb gond a mérkőzés során, egyedül a védőlepattanókban voltunk gyengébbek az első félidőben, de a másodikra sikerült feljavulni. A biztos védekezésnek és a szerzett labdáinknak köszönhetően gyorsindításokkal meg tudtunk lépni az ellenféltől. A támadás továbbra is hagy kívánnivalót maga után, de már ebben is látok előrelépést.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!