Sport

2016.10.12. 15:42

Aranyra cserélnék a bronzot Nyíradonyban

Nyíradony - Orosz Jánosnak nincs oka a panaszra, ugyanis a játékosai futószalagon termelik a gólokat.

Nyíradony - Orosz Jánosnak nincs oka a panaszra, ugyanis a játékosai futószalagon termelik a gólokat.

A nyíradonyiak repülőrajtot vettek a megye I-ben, a gárda kilenc fordulót követően veretlen, hétszer győztesen hagyta el a játékteret, míg két összecsapást döntetlennel zártak Orosz János tanítványai. A huszonhárom ponttal rendelkező listavezető elsöprő támadójátékot produkált eddig a pontvadászatban, mivel 41 gólt termelt, vagyis átlagban 4,5 alkalommal veszi be a riválisok kapuját.

Trófeáról álmodnak

– A kiváló start nem okozott meglepetést, mivel az előző kiírásban is az élbolyhoz tartoztunk – nyitotta a beszélgetést Orosz János, a Nyíradony mestere. – Legutóbb a harmadik helyen végeztünk, nagyon örültünk a bronzéremnek. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szezon második felében hullámvölgybe kerültünk, a táblázat hátsó régiójában végző alakulatok ellen értékes pontokat hullajtottunk el.

Ha ez a rövidzárlat nem lett volna, akkor még előkelőbb helyen zárhattunk volna.

A bajnoki cím reményében vágtunk neki a mostani küzdelemsorozatnak, az aranyra rajtunk kívül a DEAC, a Hajdúnánás és a Hajdúszoboszló pályázik a legnagyobb eséllyel. Az idei bajnokság színvonala gyengébb, mint a tavalyi, akkor a böszörményiek kiemelkedtek a mezőnyből, bár odahaza sikerült felülmúlnunk őket.

Meglehetősen fiatal az együttesem, csupán hárman vannak olyanok a keretben, akik 1990 előtt születtek. Minden mérkőzésen legalább öt-hat ifjúsági korú tehetség a kezdőben kap lehetőséget. Jelenleg heti három tréninget tartok a fiúknak, az edzéslátogatottságra nem panaszkodhatok, mivel a foglalkozásokon a gárda kilencven százaléka részt vesz. Nehezen lendültünk formába, mivel a nyáron érkező játékosnak idő kellett, mire beépültek a csapatba. A támadófutball híve vagyok, a mostani állomány alkalmas az offenzívák vezetésére. A jó szereplés mellett a nézők visszacsalogatása is a céljaink közt szerepel, szerencsére egyre több ember érdeklődését keltjük fel teljesítményünkkel.

Megértő főnök

A Nyíradony meneteléséből főszerepet vállal Vasas Tamás, aki tizenhat találatának köszönhetően vezeti a góllövőlistát. A csatár a legutóbbi játéknapon a Derecske otthonában aratott 5–1-es diadal alkalmával négyszer köszönt be.

– A saját produkciómat nem szoktam különösebben értékelni.

Az eredményességem a csapatmunka gyümölcse, remekül kiszolgálnak a társak.

Góljaim zömét jobb lábbal szerzem, 170 centiméter vagyok, így fejjel ritkábban találok be. Autófényezőként dolgozom, a főnököm rugalmas, ha a munkával ütközik az edzés, akkor elenged. Úgy gondolom, egységes a gárda, jó esélyünk van a dobogó legfelső fokára, a saját kezünkben van a sorsunk – nyilatkozta lapunknak a 26 éves Vasas Tamás, aki korábban a harmadosztályban is szerepelt.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!