Sport

2016.10.14. 14:40

Anno Pakson jól ment Könyvesnek

Debrecen - A DVSC támadója most ellenfélként brillírozna a tolnai stadionban.

Debrecen - A DVSC támadója most ellenfélként brillírozna a tolnai stadionban.

Véget ért a válogatott vb-selejtezői miatt elrendelt három hetes szünet az OTP Bank Ligában, a hétvégén a 12. forduló mérkőzéseire kerül sor. A DVSC ezúttal idegenben száll harcba a pontokért, a hetedik helyen álló hajdúságiak a 10. pozíciót elfoglaló tolnaiakhoz látogatnak, a randevút szombaton 18 órától rendezik. A találkozót a Hajdú Online élőben közvetíti.

A tabellára rápillantva föltűnik, hogy nagyon sűrű az NB I mezőnye, esetleges győzelmével mindkét gárda sokat javíthatna a helyzetén. A vendéglátók eddig két győzelmet arattak csupán, öt döntetlen mellett négy vereséget számlálnak a szezonban. A Loki mérlege: 4-2-5.

A kontrákra vigyázni!

A debreceniek soraiban szerepel egy olyan labdarúgó, aki korábban, két és fél esztendőn át meghatározó tagja volt a mostani ellenfélnek, ő Könyves Norbert, a nemrégen igazolt támadó. Könyves Leonel Pontesnél meglehetősen sok játéklehetőséghez jutott eddig, ezért könnyen elképzelhető, hogy szombaton este felléphet egykori csapata ellen.

[poll id="1245"]

– Nagyon várom a mérkőzést, jó lesz ismét a zöld-fehérek stadionjában játszani – nyilatkozta a Naplónak Könyves. – Ott ment a legjobban a futball pályafutásom során, miután eljöttem onnan, a Vasasban húztam le egy évet, de a piros-kékkel nem szerepeltem a Paks otthonában. Örülök, hogy most ennek is eljöhet az ideje. Roppant masszív együttes vár ránk és annak ellenére, hogy mostanában nem jöttek számukra úgy az eredmények, ahogyan várták, nem számíthatunk könnyű meccsre. Jól védekezik a Paks, inkább a kontrákban bíznak majd ellenünk is, ezért oda kell figyelnünk a labdavesztések elkerülésére – fogalmazott a jugoszláviai születésű 27 éves labdarúgó.

Könyves elmondta, az elmúlt három hétben még inkább összecsiszolódott a társaság és úgy véli, neki is sikerült tökéletesen beilleszkednie a DVSC-be.

A győzelem reményében

– Várhatóan tehát védekező alapállásból vág neki Csertői Aurél csapata a szombati találkozónak, arra számítok, hogy mi fogjuk uralni a játékot. Sokban meghatározhatja a meccs végkimenetelét, hogy ki szerzi az első gólt, úgy vélem, ha az adódó helyzeteinket ki tudjuk használni, akkor miénk lesz a három pont. Mert természetesen a győzelem reményében lépünk pályára Pakson – jelentette ki Könyves Norbert.

A Lokinál a belső védő, Dusan Brkovics eltiltása miatt kihagyja a Paks elleni összecsapást.

HBN


Debrecen - 23. alkalommal mérkőzik a DVSC a Pakssal szombaton az első osztályú labdarúgó-bajnokságban – számol be róla a klub hivatalos honlapja.


Debrecen - A DVSC vezetőedzője, Leonel Pontes értékelte a csapat elmúlt két hétben végzett munkáját, valamint a Paks elleni bajnokiról is beszélt a klub honlapjának.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!