Sport

2016.10.18. 16:47

A papírforma alapján jobbak, de ezt bizonyítani is akarják

Debrecen - Kihasználta az elmúlt másfél hetet a DVSE, alaposan felkészültek riválisukból Lévai Mártonék.

Debrecen - Kihasználta az elmúlt másfél hetet a DVSE, alaposan felkészültek riválisukból Lévai Mártonék.

Esélyesként csobbanhat a pécsi Abay Nemes Oszkár Sportuszoda medencéjébe szerdán este héttől a DVSE. A férfi vízilabda OB I. A csoportjában három forduló után a Pécs nulla ponttal a hatodik, az Újbudától, a Szegedtől és a Vasastól is kikaptak Lukács Gergely tanítványai, akik között egy ismerős arc is felfedezhető, ott pólózik ugyanis az ex-debreceni Macsi Patrik.

A cívisvárosiak hat egységgel a tabella negyedik helyén állnak, a Vasas elleni fiaskó után a KSI-t és a Szentest is magabiztosan gyűrte le Komlósi Péter alakulata.

Nem lehet baj

– Másfél hete játszottunk utoljára, akkor sima sikert értünk el a Szentes ellen. Jó a hangulat a csapatban, múlt héten inkább a fizikális felkészülésen volt a hangsúly, az utóbbi pár napban pedig a taktikai elemeket gyakoroltuk. Alaposan felkészültünk a pécsiekből, videóztunk, statisztikákat is néztünk, azt hiszem, nem érhet minket meglepetés. A papírforma szerint jobbak vagyunk, ám ezt be is kell bizonyítani! – fogalmazott Lévai Márton, a DVSE tehetséges kapusa, majd így folytatta.

– Sok fiatal játékosuk mellett van egy rutinos hálóőrük, illetve egy remek centerük, a húzóerőt pedig a két szerb légiósuk jelenti. A mi keretünk viszont erősebb, amennyiben ki tudjuk venni a játékból a meghatározó embereiket, nem lehet baj – vélekedett a cerberus, aki szeret Komlósi Péterrel irányításával készülni, mint mondta, sokat jelent, hogy nem is olyan régen még vezetőedzőjük is aktív játékos volt, így tudja, mire van szükségük.

A hajdú-bihariak a hosszú út miatt már kedden délután elutaztak Pécsre, és ott töltötték az éjszakát.

A pécsi vendégjáték után szombaton 16.30-tól végre hazai közönsége előtt is megmutathatja magát a DVSE, a bajnokságban először szerepelnek a Debreceni Sportuszodában Kállay Márkék.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!