Sport

2016.09.27. 14:13

Maratonnal ünnepli 42. születésnapját Dombi Tibor

Budapest, Debrecen - Csúcsverseny csúcsnevekkel: itt a 31. SPAR Budapest Maraton Fesztivál!

Budapest, Debrecen - Csúcsverseny csúcsnevekkel: itt a 31. SPAR Budapest Maraton Fesztivál!

Október 8-án és 9-én kétnapos fesztivállal ünnepelheti mindenki a futást és magát a klasszikus távot, az oly sok ember büszkeségét jelentő maratont.

A tavaly rendezett fesztivál tekintélyt parancsoló, közel 28000 fős (csúcs!) nevezői létszámot hozott.

A 70 országból érkező külföldiek mellett az ország minden megyéjéből, 1000 településéről jönnek az év legnagyobb szabadidősport-rendezvényére, ahol a futókat rendre óriási szurkolói sereg, sok helyen karneváli hangulat fogadja a Budapest legszebb pontjait felvonultató útvonalon, kilenc kerületen át. A Gellért téren például élő Beatles koncerttel buzdítják majd az ott elfutókat.

A 31. SPAR Budapest Maraton Fesztivál arról is nevezetes, hogy távok széles választéka áll a nevezők rendelkezésére. A már kétnaposra bővült rendezvényen mindenki megtalálhatja a felkészültségének megfelelő futamot.

Az első nap programja a rövidebb távokat öleli fel, többek közt gyaloglással, és Nestlé Családi futással is (600 m). Október 9-én már a hosszabb távoké a főszerep: 10 km, 30 km, és a főszerepben a 42 km.

Külön esemény azok klubjába belépni, akik a 42. születésnapjukra ajándékozzák meg önmagukat életük első 42 km-ével és ráadásnak a még hozzátartozó 195 méterrel. Így ünnepel Lévay Viktória, a Játékszín színművésze és a 35-szörös debreceni válogatott labdarúgó, Dombi Tibor. A maratonra vállalkozik Pető Tibor kétszeres világbajnok evezős és dr. Bársony Péter, Liszt-díjas brácsaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezetője, a grazi Zeneművészeti Egyetem professzora is, aki már januárban nevezett. A Flóra Maratonstafétában többek közt olyan hírességek futnak, mint a 94-szeres válogatott labdarúgó Juhász Roland, a világbajnok öttusázó Gyenesei Leila, aki téli (sífutás) és nyári olimpián is szerepelhetett, valamint az Operaház csapatában két operaénekes: Zavaros Eszter és Cser Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!