Sport

2016.09.26. 17:59

Izgalmas mérkőzésekkel telt az egyetemi csapatok hétvégéje

Debrecen - A DEAC férfi és női kosárcsapata is nyert az ősi rivális Nyíregyháza ellen a hétvégi bajnoki fordulóban. A labdarúgó megye I-ben egy győzelemmel és egy döntetlennel zártak férfi együtteseink és az NB1-ben érdekelt női futsalosaink is helytálltak második szezonbeli mérkőzésükön.

Debrecen - A DEAC férfi és női kosárcsapata is nyert az ősi rivális Nyíregyháza ellen a hétvégi bajnoki fordulóban. A labdarúgó megye I-ben egy győzelemmel és egy döntetlennel zártak férfi együtteseink és az NB1-ben érdekelt női futsalosaink is helytálltak második szezonbeli mérkőzésükön.

Legyőzte a tavaly még az A-csoportban szerepelt Nyíregyháza Blue Sharks együttesét a DEAC az NB1/B-s kosárlabda bajnokság második fordulójában. Rangadóhoz méltó érdeklődés kísérte a találkozót, néhány perccel a feldobás előtt már nehéz volt szabad helyet találni az Oláh Gábor utcai csarnok főlelátóján.

- Gyenge védekezéssel kezdtük a meccset, ezt a Nyíregyháza remekül használta ki. Rendre elkéstünk a rotációban és az üres helyzeteiket jó százalékkal értékesítették. A harmadik negyedtől harcosabbak voltunk hátul és sikerült felőrölni a vendégek ellenállását. Sajnos a dobószázalékunk még mindig nem az igazi, de a csapat erejét mutatja, hogy már a második meccsünket meg tudtuk így is nyerni – értékelt Ferenczi Tamás vezetőedző.

DEAC Kamilla Gyógyfürdő – Nyíregyháza Blue Sharks 78-71

A kosaras lányok is legyőzték a Nyíregyházát

Egy nappal a DEAC Kamilla Gyógyfürdő Nyíregyháza felett aratott győzelme után vasárnap a hölgyeknél is megrendezték a keleti rangadót. És ha már így hozta a sors, Kovács Imre egyetemi alakulata óriási meglepetésre két ponttal le is győzte a tavalyi bajnokság ezüstérmesét. Szép lassan belelendültek a játékosok, egyáltalán nem látszott, hogy ez volt a szezon első mérkőzése.

- Gratulálok mindenkinek! Igazi csapatként sikerült nyernünk. A letámadás ellen és az agresszív védekezéssel meggyűlt olykor a bajunk, de a viszonylag stabil védekezésünknek köszönhetően meg tudtuk nyerni a találkozót. Ha a végén jobb százalékkal értékesítjük a büntetőinket, akkor nem kellett volna izgulnunk a végső dudaszóig, de végül ez is belefért – mondta Kovács Imre edző.

DEAC – Nyíregyházi Kosársuli 58-56

A tabella élére ugrott a DEAC a megye I-ben

Továbbra is megállíthatatlan a Sáfár László-vezette DEAC a megyei első osztályú labdarúgó bajnokságban: hét forduló alatt már hatodik győzelmét könyvelhette el, ezúttal a Hosszúpályi SE otthonában. Bár Madar Csaba és Katona Tamás ezúttal is hiányzott a keretből, Csörgő Krisztián és Balás Viktor remekelt, a kapuban a Gyirmótról érkezett Dukát Péter állt. Csörgő Krisztián kétszer, Balás Viktor pedig egyszer volt eredményes, így a DEAC - a háromgólos győzelemmel - magabiztosan zsebelte be az újabb három pontot. A győzelemnek köszönhetően a Debreceni Egyetem alakulata átvette a vezetést a tabellán.

Hosszúpályi SE - DEAC 0-3

Döntetlent játszott a DASE a listavezetővel

Lejátszotta hetedik összecsapását a megyei élvonalban szereplő DASE, a listavezető Hajdúnánás GB FK-t fogadta az Egyetemi Sporttelepen. Parázs hangulatú első negyvenöt percet láthatott a népes debreceni közönség, de gól akkor nem született. Arra az 50. percig kellett várni, amikor az egyetemi csapat izraeli légiósa, Rami Nahhas váltotta gólra Pázmándi Dávid átadását az ötös jobb sarkáról. Az egyenlítő találat után a 78. percben aztán újra átvette a vezetést a DASE: Kovács ment el a bal oldalon, majd gurított vissza a remekül érkező Pázmándi Dávidnak, aki 10 méterről állítgatás nélkül a bal felső sarokba bombázott. A vendégek ezután mindent egy lapra feltéve hajtottak, a hosszabbítás perceiben egyenlítettek is. Egy szöglet után Berán Balázs maradt üresen és kotorta az egész meccsen remekül védő Faragó Ádám kapujába a labdát, kialakítva ezzel a 2-2-es végeredményt.

DASE - Hajdúnánás GB FK 2-2

A végére tartogatott a DEAC II.

A masszív középcsapatnak számító Konyári SE otthonában vendégszerepeltek a DEAC II. labdarúgói a megyei másodosztályú pontvadászat déli csoportjának ötödik fordulójában. A debreceni egyetemisták két nagyarányú győzelem után érkeztek a KSE pályájára, ahol már egészen korán kétgólos hátrányba kerültek. Ám Katona Zoltánék még időben kapcsoltak, egyenlítettek, majd az utolsó negyven percben már mezőnyfölényben futballoztak. A 65. percben Róka Zoltán, majd kilenc perccel a lefújás előtt Tar Gergő mattolta Nagy Bence kapust, beállítva ezzel a végeredményt.

Konyári SE - DEAC II. 2-4

Helytállt a női futsal csapat Győrben

Betegség és sérülések is nehezítették a Debreceni Egyetem futsalos lányainak helyzetét vasárnap az NB1-es bajnokság második fordulójában. Az első félidőben ennek ellenére remekül tartotta magát a DEAC alakulata, hiszen bár 3-1-re vezettek a hazaiak, ez kis szerencsével akár fordítva is lehetett volna. A második félidőben aztán elfogyott a debreceniek ereje. Bár ekkor is voltak lehetőségeik és kapusuk ismét jól védett, a hazaiak hozták a számukra kötelezőt.

- Fiatal csapatunk jól teljesített. Volt egy 3-4 perces rövidzárlat, amikor sorban kaptuk a gólokat, ettől eltekintve partiban voltunk az ETO-val. Az első félidőben kis odafigyeléssel, rutinnal akár még fordított eredmény is születhetett volna, a másodikban viszont egyértelműen fölénk nőttek. Elfáradtunk fizikailag is, fejben is. A nyolc kapott gól ellenére az egyik legjobb teljesítményt a kapusunk, Barbi nyújtotta – összegzett Sólyom Attila edző a találkozó után.

Győri ETO - DEAC 8-2

A DEAC férfi futsal csapata szeptember 26-án, hétfőn játssza második bajnoki mérkőzését: a Csenger együttesét fogadják 18 órától az egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!