Sport

2016.09.08. 16:55

Hazai pályán, az újonc Bőny ellen kezdenek az újfalui futsalosok

Berettyóújfalu - Az idő lejárt: élesben is meg kell mutatniuk Turzó József tanítványainak, mire képesek.

Berettyóújfalu - Az idő lejárt: élesben is meg kell mutatniuk Turzó József tanítványainak, mire képesek.

Tíz együttes részvételével, a hétvégén megkezdődik a férfi futsal NB I. 2016/17-es pontvadászata: a sorozatban szereplő egyetlen hajdú-bihari gárda, az MVFC-Berettyóújfalu hazai pályán kezdi meg a küzdelmeket, a Bőny csapata látogat pénteken 18.30-tól a Pálfi István Rendezvénycsarnokba.

Amint arról lapunk a múlt héten beszámolt, nem volt zökkenőmentes a Mezei-Vill felkészülése. Több játékos, köztük alapemberek is távoztak az újfalui klubtól a nyáron, a helyükre pedig úgy kellett „összevadászni” az újakat – így érthető módon nem abban az ütemben haladt az alapozás, ahogyan azt előzetesen eltervezték. Ennek ellenére Turzó József úgy fogalmazott, máris erős csapatszellem alakult ki, ami átsegítheti őket a nehezebb időszakokon is. A célok is megváltoztak kissé, minimum a felsőházba jutást tűzték ki maguk elé Újfaluban.

A Bőny megnyerte az NB II. tavalyi kiírását, vagyis most debütál az első osztályban. Ennek ellenére nem ismeretlen a Győr-Moson-Sopron megyei formáció a Berettyó számára, ahogy Turzó mestertől megtudtuk, több szállal kötődnek egymáshoz az egyletek. Ami az esélyeket illeti: a Bőny újoncként nyilván mindent meg fog tenni a sikeres rajt érdekében, ugyanakkor az MVFC is a győzelemre hajt majd, pláne hazai pályán. Egy biztos, kiélezett csatára van kilátás.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!