Sport

2016.09.04. 12:05

Háromból három, Punko és Horváth-Pásztor különdíjas

Debrecen - A DVSC-TVP nyerte a Debrecenben megrendezett négycsapatos felkészülési megmérettetést.

Debrecen - A DVSC-TVP nyerte a Debrecenben megrendezett négycsapatos felkészülési megmérettetést.

A TVP Kupa női kézilabda torna szombaton délelőtt folytatódott a Hódos Imre-sportcsarnokban. Először a Kisvárda és az MTK Budapest feszült egymásnak, s némi meglepetésre az NB I. újonca 28–23-ra diadalmaskodott a fővárosi egylet ellen.

Ezt követően a Loki és a Kispest lépett pályára. Rengeteg technikai hiba vezette be a meccset, majd szép fokozatosan a DVSC elhúzott riválisától, köszönhetően nagyban Horváth-Pásztor Bettinának, aki remekül védett, illetve pontosan indítva gólpasszt adott nem egyszer. A szünetben 8 góllal vezettek a debreceniek, de ez az előny sem nyugtatta meg (vagy talán túlzottan megnyugtatta) a hazaiakat, akik a fordulás után is sokat hibáztak, nem egy alkalommal kihozva a sodrából Tone Tiselj vezetőedzőt. A győzelem nem forgott veszélyben, a cívisvárosiak 33–20-ra nyertek. A meccs krónikájához tartozik, hogy Bobana Klikovac elkezdte, ám egészségügyi problémák miatt nem tudta folytatni a játékot, illetve a hajrában a kispestiek kapusa, Bozsó Leila súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

A játéknap délutáni programjának felvezetéseként a Kispest bravúros, 29-27-es győzelmet aratott a Kisvárda ellen. A torna zárásaként a DVSC-TVP és az MTK Budapest csapott össze. A fővárosiak meglepték a lokistákat, remekül védekeztek, ráadásul a hazaiak sok hibával kézilabdáztak. Az MTK-nál volt az előny, a szünetben 1 góllal mentek a vendégek, ami a meccs hajrájára 5-re nőtt. A cívisek végül összekapták a védekezésüket, és sikerült megfordítaniuk a találkozót. A 26-21-es siker azt jelentette, hogy a DVSC mindhárom meccsét megnyerve hódította el a kupát.

A négy edző a torna legjobb játékosának Anna Punkót, míg a legjobb kapusnak Horváth-Pásztor Bettinát választották, a gólkirálynő Maria Gedroit (Kisvárda) lett 18 góllal.


DVSC-TVP–ELIOS KISPEST NKK 33–20 (16–8)

Debrecen 200 néző. V: Katona, Konyári

DVSC: Horváth-Pásztor – Csáki 5, Punko, Marincsák 4, B. Klikovac, Siska 4, Tóth M. 1. Csere: Lajtos (kapus), Deszpotovics 1, Sirián 1, Kelemen 2, Jezsikava 7 (2), Varsányi 7.

A KISPEST gólszerzői: Tamás K. 5, Balog B. 4 (4), Fundák 3, Vigh, Bardi 2-2, Vadász, Polics, Balogh V., Schneider 1-1.

DVSC-TVP–MTK-BUDAPEST 26–21 (10–11)

Debrecen 600 néző. V: Medve, Tarnavölgyi.

DVSC: Lajtos – Varsányi 3, Punko 4, Garbuz 5, Sirián 2, Jezsikava 5 (2), Kelemen 4. Csere: Horváth-Pásztor (kapus), Deszpotovics, Marincsák 2 (2), Csáki, Siska, Tóth M.

Az MTK gólszerzői: Szádvári 4, Slakta, Nikolajenko, Gorilszka, Háfra N. Frankovic 3-3, Kovács G., Dakos 1

További eredmények

Kisvárda–MTK-Budapest 28–23 (12–13)

Kispest–Kisvárda 29–27 (12–15)

A végeredmény:

1. DVSC-TVP 6 pont, 2. Kisvárda 2, 3. MTK 2, 4. Kispest 2. (Azonos pontszámnál az egymás elleni eredmény rangsorolt).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!