Sport

2016.09.18. 16:07

Harmadikként zárt a DVSE

Debrecen - A HBZ Kupát ismét a Szeged nyerte, a debreceniek legeredményesebb játékosa Kállay Márk volt.

Debrecen - A HBZ Kupát ismét a Szeged nyerte, a debreceniek legeredményesebb játékosa Kállay Márk volt.

Ötödik alkalommal adott otthont a Debreceni Sportuszoda a HBZ Kupa felkészülési tornának, amelyen ezúttal öt csapat mérhette össze tudását az országos bajnokság kezdete előtt. A Komlósi Péter által irányított DVSE négy meccset játszott a háromnapos tornán. A debreceni vízilabdások első mérkőzésükön a Szentessel csaptak össze, ahol a hazaiak magabiztos játékkal, végig uralva a mérkőzést 11–5-re győzedelmeskedtek. Szintén pénteken, de már este a Tatabánya alakulata következett, a találkozó a délelőttinél jóval kiélezettebb volt, noha a Debrecen az első félidőben még vezetett, a Tatabánya folyamatosan zárkózott, végül a vendégek egy góllal, 9–8-ra felülmúlták a házigazdát.

Legyőzték a Vasast

Szombat este a DVSE a veretlen Szegeddel találkozott. A cívisvárosiak riválisa végig vezetett a találkozón, bár Komlósi Péter tanítványai próbáltak szépíteni, a találkozót 20–15-re a szegediek nyerték. Az utolsó napon, vasárnap dőlt el a harmadik hely sorsa, a bronzmeccset a Vasassal játszották a hazaiak. A Debrecen fölénye hamar megmutatkozott, a félidőben már 7–4 volt az állás, s a nagyszünetet követően is tudták tartani előnyüket, így végül 12–10-es győzelmet arattak a Vasas ellen. A találkozó legeredményesebb játékosa az U18-as világbajnokságról bronzéremmel hazatérő Fekete Gergő, illetve Szőke Szabolcs volt három-három góllal.

A torna legeredményesebb debreceni játékosa a csapatkapitány Kállay Márk lett, aki a négy találkozón összesen kilenc gólt szerzett. A HBZ Kupát a Szeged nyerte a Tatabánya előtt.

HBZ Kupa végeredménye:

1. Szeged 12 pont

2. Tatabánya 9 pont

3. Debrecen 6 pont

4. Vasas 3 pont

5. Szentes 0 pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!