Sport

2016.09.17. 11:58

Aranyat ért a debreceni és nyíregyházi atléták összefogása

Debrecen, Nyíregyháza - A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola és a Nyíregyházi Sportcentrum atlétái nagy fölénnyel nyerték a Csapatbajnokság döntőjét a címvédő GEAC-Ikarus-BSE előtt.

Debrecen, Nyíregyháza - A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola és a Nyíregyházi Sportcentrum atlétái nagy fölénnyel nyerték a Csapatbajnokság döntőjét a címvédő GEAC-Ikarus-BSE előtt.

A májusi Keleti elődöntő után már látszott, hogy idén komoly esélyekkel indul harcba a csapatbajnoki elsőségért a közös hajdúsági és szabolcsi csapat. A szomszédvárak atlétái összesen 11 arany-, 10 ezüst- és 8 bronzérmet szereztek a székesfehérvári fináléban, ahol tizenkét csapat volt érdekelt.

Tovább tartja remek formáját Kazi Tamás, aki ismét a leggyorsabbnak bizonyult 800-on és 1500m-en, ráadásul utóbbiban pont debreceni csapattársa, Pápai Márton előtt ért célba. 400 gáton Koroknai Tibor hozta a ,,kötelezőt”, míg 110 gáton a riói játékokon elődöntős Baji Balázs mögött végzett a második helyen. Kácser Zita is sokat tett a közös ügy érdekében, a cívisvárosi atléta 3000 akadályon és félmaratonon győzött, mindemellett 1500-on és 5000m-en is dobogóra állhatott.

Női 100 gáton nem borult a papírforma, az Ob és a Szuper Liga után most is Kerekes Gréta volt a leggyorsabb, míg távolugrásban Lesku Patrik sikerének tapsolhatott a publikum. Az ezüstérmek számát Aradi Bernadett (800m) és Juhász Balázs (3000m akadály), valamint a 4x400-as férfi és a 4x100-as női váltó szaporította.

Klekner Hanga újra bizonyította, hogy hazánk egyik legjobb rúdugrója, rajta kívül 5000m-en Juhász Balázs, félmaratonon Gulyás Vera, ill. a 4x400-as női váltó végzett bronzérmes pozícióban.

A Nyírsuli részéről sokat tett a bajnoki címért a versenyszámában első magasugró Bakosi Péter, a gyalogló Helebrandt Máté, a hármasugró Pál Robin és a diszkoszvető Szikszai Róbert.

- Debreceni Sportcentrum -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!