Sport

2016.09.02. 13:49

A híres monzai pályán búcsúznak Európától

Monza - Vasárnap kiderül, tud-e triplázni Hamilton Olaszországban.

Monza - Vasárnap kiderül, tud-e triplázni Hamilton Olaszországban.

A szezon utolsó európai futamához érkezünk el a hétvégén, így a csapatoknak mindennél fontosabb lesz a jó szereplés az Olasz Nagydíjon, Monzában. Ez a futam a versenynaptár egyik leggyorsabb és egyik legrégebbi versenye, s nagyon kedvelt a versenyzők között. Monza egyben a Tifosi otthona is, az őrült Ferrari-rajongók 2010 után ismét a dobogó legfelső fokán szeretnék látni egyik ferraris kedvencüket. Az Amber PR beszámolója szerint a Mercedes a szünet után szemmel láthatóan továbbra sem esett ki a szerepéből, csak hogy múlt vasárnap, Belgiumban Nico Rosberg állhatott a dobogó legfelső fokára. Lewis Hamilton nem volt szerencsés idén autója erőforrásai terén, ez hátráltatta abban, hogy egyre közelebb kerüljön a világbajnoki címéhez. Hamilton 2014-ben és 2015-ben is hazavihette az olaszországi győztes trófeát, így nyilván triplázásra hajt.

A Ferrari otthonában természetes, hogy egy jó szereplés lehet a célkitűzés, de James Allison technikai igazgató távozásával jelentősen csökkentek az esélyek. A szezon első részében szinte mindig ott állt a dobogón valamelyik Ferrari-pilóta, de Silverstone-ban valami megváltozott – a Red Bull pedig megerősödött.

A Pirelli az idei évben a szokásos lágy és közepes abroncsok mellett harcba állítja a szuperlágy papucsokat is.

Kell az erős motor

A monzai egy klasszikus, gyors pályának számít olyan hosszú egyenesekkel, amelyeket egyedül a régi hockenheimin láthattunk. Monzában az erős motorral rendelkező autók lesznek fölényben. Emellett fontos szerep jut a fékeknek is, hiszen a száguldó autóknak kicsi a tapadása a kanyarok előtt.

Az 53-körös Olasz Nagydíj szeptember 4-én, vasárnap, helyi idő szerint 14 órakor veszi kezdetét (élő M4 Sport). A pálya hossza 5.793 km, a teljes versenytáv 306.720 km. A pályarekordot még mindig Rubens Barrichello tartja 2004-ből, ideje 1 perc 21.046 másodperc.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!