Sport

2016.08.09. 18:38

Rio 2016 - Boczkó legyőzésével Imre negyeddöntős párbajtőrben

Rio de Janeiro - Imre Géza került ki győztesen a magyar párharcból kedden a riói olimpia férfi párbajtőr versenyének nyolcaddöntőjében.

Rio de Janeiro - Imre Géza került ki győztesen a magyar párharcból kedden a riói olimpia férfi párbajtőr versenyének nyolcaddöntőjében.

Az asszót 15-8-ra nyerte meg Boczkó Gábor ellen, így készülhet a 18.45-kor kezdődő negyeddöntőre.

Az asszó elején a tavaly világbajnok, 41 éves Imre 3-0-ra elhúzott, pedig Boczkó igyekezett kezdeményezni. A különbség a folytatásban csökkent, mindkét oldalon szép tusokat láthatott a 3-as Karióka Aréna negyedházas közönsége. Boczkó 5-4-es hátrányánál két együttes találat következett, azután viszont Imre rendre gyorsabb volt 39 éves ellenfelénél: 11-6-ra elhúzott, majd 11-8 után már csak ő ért el találatot.

"Ő volt a jobb, ő nyilatkozik" - mondta a vegyes zónában Boczkó, aki 2008-ban, Pekingben negyedik volt az olimpián.

"Borzasztó nehéz volt. Nem is tudom, hogy lelkileg, taktikailag vagy fizikailag volt-e nehezebb - kezdte értékelését Imre. - Már az első harmad végén úgy éreztem, hogy összeesek. Borzasztóan kellett koncentrálnom, mert mindenegyes gondolatát ismerjük a másiknak, együtt vívunk, együtt edzünk, együtt lakunk edzőtáborokban, versenyeken."

Arra a kérdésre, hogy milyen az egymás elleni statisztikájuk versenyeken, úgy felelt: "szerintem most egy ide, és sok oda".

"Nem is emlékszem, mikor vertem meg Boceket legutóbb versenyen. Szerencsémre mostanában nem vívtunk sokat versenyen, de volt egy időszak, amikor rendszeresen legyőzött" - tette hozzá.

Imre ellenfele a negyeddöntőben az észt Nikolai Novosjolov lesz, aki 2010-ben Párizsban, majd 2013-ban Budapesten világbajnok lett.

Eredmények:

a 64 között:

Rédli András-Abdulaziz Alsatti (független olimpiai versenyző/kuvaiti) 14-13

a 32 között:

Boczkó Gábor-Alaxandre Bouzaid (szenegáli) 15-9

Imre Géza-John Rodriguez (kolumbiai) 15-8

Yannick Borel (francia)-Rédli 15-9

a 16 között:

Imre-Boczkó 15-8

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!