Sport

2016.08.14. 15:34

Rio 2016 - Bácsi technikai tussal nyolcaddöntős a birkózónyitányon

Rio de Janeiro - A kötöttfogásúak 75 kilogrammos súlycsoportjában Bácsi Péter technikai tussal felülmúlta kolumbiai riválisát, Carlos Andres Munoz Jaramillót a riói olimpia vasárnapi birkózónyitányán, így bejutott a nyolcaddöntőbe.

Rio de Janeiro - A kötöttfogásúak 75 kilogrammos súlycsoportjában Bácsi Péter technikai tussal felülmúlta kolumbiai riválisát, Carlos Andres Munoz Jaramillót a riói olimpia vasárnapi birkózónyitányán, így bejutott a nyolcaddöntőbe.

A 2-es számú Karióka Arénában a Ferencváros világ- és Európa-bajnoka állásból nem tudott eredményes akciót csinálni, de ellenfele második figyelmeztetését követően a parterhelyzetből előbb nagy ívben eldobta négy pontért a dél-amerikai birkózót, majd megpörgette, végül pedig kis ívben ismét "elhajította", így 1 perc 44 másodperc után elérte a technikai tushoz szükséges nyolcpontos különbséget.

"Ez a kolumbiai nem tartozik a súlycsoport legjobbjai közé, így ez várható volt. A verseny érdemi része csak ezután következik" - értékelt röviden az MTI-nek Sike András, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya.

Bácsi a legjobb 16 között nagy meglepetésre Daniel Tihomirov Alekszandrovval találkozik, az idei Európa-bajnokságon a 80 kilogrammos súlycsoportban bronzérmes bolgár ugyanis az első fordulóban legyőzte a négy évvel ezelőtt ezüstérmes, 2014-es világbajnok örmény Arszen Dzsulfalakjant.

Eredmény:

birkózás, kötöttfogású 75 kg, 1. forduló, a 16 közé jutásért:

Bácsi Péter-Carlos Andres Munoz Jaramillo (kolumbiai) 8-0

- MTI -


Budapest - A riói olimpia teljes vasárnapi programja magyar idő szerint (zárójelben a helyi idő).


Budapest - Vasárnap a kötöttfogásúak küzdelmével megkezdődik a birkózók versengése a riói olimpián, s a sportági nyitónapon rögtön komoly éremszerzési esélye lesz a 75 kilós Bácsi Péternek. Rajta kívül a sportlövő Sidi Péternek és a férfi párbajtőr csapatnak is reális esélye van arra, hogy a nap végén dobogóra állhasson.


Rio de Janeiro - Az Egyesült Államok változatlanul nagy fölénnyel vezet az éremtáblázaton a riói olimpia nyolcadik, szombati versenynapját követően. A magyarok öt arany-, három ezüst-, és három bronzéremmel a 11. helyen állnak.


Rio de Janeiro – A riói nyári olimpia magyar érmesei és pontszerzői (az első hat között végzettek).


Rio de Janeiro - Augusztus 5-én kezdődnek Rio de Janeiróban a XXXI. nyári olimpiai játékok. Az ötkarikás versengésen 20 sportágban 160 sportoló képviseli a magyar színeket – az alábbi cikkünkben az olimpiának azokat az eseményeit gyűjtöttük össze, amelyeken magyar indulóval számolhatunk vagy előfordulhat magyar érdekeltség.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!