Sport

2016.08.22. 12:14

Kisiklott a Lokomotív: súlyos vereség a Videotontól

Debrecen, Felcsút - Kilátástalanul teljesített a Videoton ellen a DVSC a vasárnapi, felcsúti bajnoki mérkőzésen, ennek következtében súlyos, 5–1-es vereséget szenvedett Leonel Pontes alakulata. Az NB I-es pontvadászatban három hét szünet következik a válogatott meccs miatt.

Debrecen, Felcsút - Kilátástalanul teljesített a Videoton ellen a DVSC a vasárnapi, felcsúti bajnoki mérkőzésen, ennek következtében súlyos, 5–1-es vereséget szenvedett Leonel Pontes alakulata. Az NB I-es pontvadászatban három hét szünet következik a válogatott meccs miatt.

Egy döntetlen és egy vereség, mindkettő hazai pályán, ez volt a Videoton elleni bajnoki mérkőzés előtt a portugál Leonel Pontes mérlege a Loki kispadján. Mint emlékezhetünk rá, a DVSC az MTK ellen még pontot mentett a második félidőben, azonban a Szombathelyi Haladás ellen már vereségbe futottak bele a piros-fehérek. A Vidi és a Debrecen felcsúti összecsapásán tehát a tabella hatodik helyezettjét fogadta a hetedik pozícióban álló gárda, vagyis két, egyaránt csalódást keltően szereplő alakulat adott egymásnak randevút a Pancho Arénában.

A meccs pikantériáját az adhatta, hogy pár hónappal ezelőtt éppen a Lokiból igazolt át a fehérváriakhoz Bódi Ádám, a cívisvárosiak saját nevelésű játékosa, de Bódi csak a padon kapott helyet a kezdéskor.

Ferenczi-bomba

Zavarodottan kezdte a meccset a Lokomotív, vagy a házigazdák kezdtek nagy tempóban, mindenesetre többször is veszélybe került az első percekben Danilovics kapuja.

A 14. percben robbant a bomba: Ferenczi János ballal, kapásból a hálóba lőtt egy elé fejelt labdát, a kapus csak beljebb tudta segíteni a játékszert!

Sokáig nem örülhettünk, mert a debreceni védelem kihagyott egy szöglet után, Lang pedig a kapuba kotorta a lecsorgó labdát a szerelni nem tudó Kuti mellett.

Nem sokkal később még nagyobb volt a baj, Géresit közelről nézte mindenki, amint Brkovics fölpattant a földről és a bal alsóba helyezett. Hátrányban vonult tehát pihenőre a Pontes-legénység.

Szétesés

Nem sokat változott a játék képe a szünet után sem, a Loki pontatlanul játszott, míg a Videoton magabiztos volt. Tíz perc elteltével ismét a védő, Lang Ádám szomorította el a vendégeket, szöglet után kilőtte a bal alsó sarkot, ez már kétgólos előnyt jelentett! Erőtlenül próbálkozott a DVSC, nem nagyon lehetett érezni a játékán, hogy itt még bármilyen fordulat bekövetkezhet.

A vége előtt a volt lokista, Feczesin kétszer is betalált, padlóra küldve a vendégeket. Gyengén, elképzelés és hitt nélkül focizott a Debrecen, rossz volt nézni a teljesítményét.

A meccs vége is eljött végre, ötöt kapott a Loki, nyilván ennek a teljesítménynek is megvannak az okai.

HBN-TN




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!