Sport

2016.08.31. 12:56

Kés- és botharcban elég jók vagyunk

Cebu - A magyar csapat összesen huszonöt éremmel gazdagodott a világbajnokságon.

Cebu - A magyar csapat összesen huszonöt éremmel gazdagodott a világbajnokságon.

Idén nyáron a Fülöp-szigeteken, Cebu városában több mint 30 országból több mint félezer harcos gyűlt össze, hogy erejüket összemérjék az eskrima világbajnokságon. A közel ezer mérkőzés során a Dankó Ferenc mester által vezetett magyar eskrimaválogatott az alapos felkészülésnek köszönhetően fantasztikusan teljesített. Ismét sikerült megmutatni, hogy a magyarok a legjobbak között vannak. Sőt, Magyarország lett Európa legjobb csapata az éremtáblázaton!

Nagyon kemény és pörgős küzdelmek során összesen 8 arany-, 6 ezüst- és 11 bronz­éremmel térhettek haza a mieink, Nagy Tamás és Szálkai István a legjobb tíz harcos közé is bekerült.

A kiemelkedő versenyeredmények mellett mestervizsgákat is tettek a magyar eskrimások, ezáltal Európa szakmai élvonalába kerültek. Ezenfelül Dankó Ferenc mestert az eskrima élő legendája, Dionisio Canete nagymester, ünnepélyesen Kelet-Európa főinstruktorává nevezte ki.

A Fülöp-szigetekről származó eskrimát a XXI. század leghatékonyabb eszközös és pusztakezes harcművészetének, továbbá a leglátványosabb küzdősportnak tartják a világon, fő vállfajai a botharc, a késharc és a pusztakezes önvédelem.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!