Sport

2016.08.13. 14:02

Hosszú a mi Mark Spitzünk

Debrecen - A labdarúgó szakember nem bíz semmit a véletlenre, hajnalban ébred a friss hírekért.

Debrecen - A labdarúgó szakember nem bíz semmit a véletlenre, hajnalban ébred a friss hírekért.

– Büszkén mondhatom, minden aranyérmünket élőben szurkoltam ki, hiszen sportemberek vagyunk! Eleinte még be kellett állítanom az ébresztőt hajnalban, de aztán már magamtól keltem – mondta nevetve Kozma Mihály, a Debreceni Sportiskola labdarúgó szakosztályvezetője. – Az élő adásnak több előnye is van, például így megkapom a legfrissebb híreket, a másik, hogy az ismétléseknél már összevágott anyagot láthatunk, amiből elég sok minden kimarad. Ilyen például Hosszú Katinka megnyilvánulása, amikor az első aranyérme után „leseperte a vízcseppet” a válláról. Gondolom, ezzel Gyárfás Tamásnak, a szövetség elnökének akart üzenni. Végig nagyon szurkoltam Katinkának, hiszen Rióig még nem szerzett olimpiai érmet. Szerencsére az Iron Lady úgy teljesít az ötkarikás játékokon, mint Mark Spitz Münchenben 1972-ben: amelyik futamban „beleesik a vízbe”, ott olimpiai bajnok lesz. Remélem, Katinka nem áll meg három aranynál…

Szász Emese diadala kellemes meglepetés volt a számomra.

Kozma Mihány

Kozma Mihály együtt érez Imre Gézával. – Szász Emese diadala kellemes meglepetés volt, ellenben Imre Géza fináléjával. Bíztam abban, hogy elér egy együttes találatot a magyar vívó, s megszerzi az aranyat, ehelyett leblokkolt. Egyetértek Kulcsár Győzővel, aki azt mondta, valamilyen módon ki kellett volna zökkenteni az ellenfelet a ritmusból. Nagyon sajnálom Imre Gézát, ehhez hasonló szituációt én is átéltem a futsal-válogatott kispadján szövetségi kapitányként, amikor 19 másodperccel a vége előtt még továbbjutásra álltunk a csehek ellen, aztán mégis kiestünk – emlékezett vissza a szakember, aki hozzátette: örülne, ha a magyar vízilabda-válogatott ugyanúgy teljesíteni, mint fociban a portugálok: három döntetlen után meg sem állnának a végső győzelemig.

HBN-BN


Rio de Janeiro - Magyarország két-két ezüst- és bronzérmet nyert a riói olimpia hetedik, pénteki versenynapján, de így is visszacsúszott a hatodikról a tizedik helyre az éremtáblázaton.


Rio de Janeiro – A riói nyári olimpia magyar érmesei és pontszerzői (az első hat között végzettek).


Rio de Janeiro – Augusztus 5-én kezdődnek Rio de Janeiróban a XXXI. nyári olimpiai játékok. Az ötkarikás versengésen 20 sportágban 160 sportoló képviseli a magyar színeket – az alábbi cikkünkben az olimpiának azokat az eseményeit gyűjtöttük össze, amelyeken magyar indulóval számolhatunk vagy előfordulhat magyar érdekeltség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!