Sport

2016.08.24. 13:01

Éllovasként utazik az Újváros a Váchoz

Balmazújváros - Vachtler szerint nem okozhat problémát a balmazújvárosiaknak a sűrű menetrend, hiszen bő a keretük.

Balmazújváros - Vachtler szerint nem okozhat problémát a balmazújvárosiaknak a sűrű menetrend, hiszen bő a keretük.

Ismét hétközi fordulót rendeznek a másod­osztályban, a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő Dunaújvárosba utazik, ahol a Váccal csap össze szerdán 17.30-tól. A Magyar Labdarúgó Szövetség illetékesei szerint a Pest megyeiek arénája alkalmatlan NB II-es találkozó megrendezésére, ezért játszanak semleges pályán az alakulatok. A táblázatra pillantva a többség a hajdúságiakat gondolhatja az összecsapás esélyesének, hiszen Feczkó Tamás legénysége tizenkét pontjának köszönhetően az éllovas, míg a hat egységgel rendelkező Duna-partiak jelenleg a 14. helyet birtokolják.

Nem lazítottak

– Nem telt el még sok idő a bajnokságból, így messzemenő következtetéseket nem szabad levonni a jelenlegi sorrendből – hangsúlyozta Vachtler Csaba. – Nehéz mérkőzés vár ránk a váciak ellen, ennek ellenére a győzelem a célunk. A Csákvár legyőzésének köszönhetően remek hangulatban várhatjuk a kezdő sípszót. A Fejér megyeiek ellen a szurkolóinkat is szerettük volna kárpótolni a Cigándtól elszenvedett vereség miatt. Egyébként a vasárnapi meccset követően keveset tudtunk pihenni, hiszen hétfőn regeneráló, kedden pedig egy pörgősebb tréningen vettünk részt. Fárasztó sorozatban vagyunk, de bő a keretünk, így ha szükséges, a szakmai stáb tudja rotálni a csapatot.

Javuló forma

A több poszton bevethető Vachtler az előző szezonban csupán 229 percet tölthetett a pályán a másodosztályban. A kevés játékidőnek egy súlyos sérülés az oka, a 23 éves játékosnak a Zalaegerszeg otthonában rendezett tavaly októberi bajnokin elszakadt a keresztszalagja.

– A rehabilitáció első szakasza nagyon kemény volt. Amikor a hosszú kihagyás után visszatértem, az első edzéseken még nem úgy mentem bele a párharcokba, ahogy korábban, hiszen ott motoszkált a fejemben a sérülés. Szerencsére manapság már nem jut eszembe ez az időszak. Egyre jobb formába lendülök, bár még érződik rajtam a meccshiány. A védelem jobb oldalán jutok szerephez, ami nem idegen számomra, mivel a Puskás Akadémiában ugyancsak ezen a poszton futballoztam. A védőfeladataim teljesítése mellett az edző elvárja, hogy a támadás­építésből is kivegyem a részem – zárta mondandóját az újvárosiak labdarúgója.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!