Sport

2016.07.12. 11:43

Nyolc év után újból gördeszkaverseny Debrecenben!

Debrecen - “<em>Valami megmozdult Debrecenben!</em>” - olvashatjuk a Miénk a pálya! - Gördeszkaverseny (Debrecen) hivatalos Facebook-eseményének első sorában. A kikiáltás helytálló, hiszen 8 év után először üti fel a fejét - mint hamvaiból éledő főnixmadár - ilyen jellegű rendezvény Debrecenben.

Debrecen - “Valami megmozdult Debrecenben!” - olvashatjuk a Miénk a pálya! - Gördeszkaverseny (Debrecen) hivatalos Facebook-eseményének első sorában. A kikiáltás helytálló, hiszen 8 év után először üti fel a fejét - mint hamvaiból éledő főnixmadár - ilyen jellegű rendezvény Debrecenben.

A rendezvényt a KEXX Fesztivál és a NATÍV társulás menedzsmentje rendezi. A két szervezet képviselői, Birinyi Balázs (NATÍV) és Kardos Antal (KEXX Fesztivál) meséltek a projektről.

Kik vagytok ti pontosan? Mit kell tudni rólatok?

B.B.: Mi a „Miénk a Pálya” nevezetű extrém sportokkal foglalkozó munkacsoport vagyunk. Debrecenben alakultunk május végén az I. Extrém Sport Kongresszus nyomán. Ott meghívott vendég volt a KEXX Fesztivál képviselője, Kardos Antal. Antal a KEXX Fesztivál tapasztalatai alapján, már jól ismerve az extrém sport adta életérzést felvetette, hogy itt az ideje Debrecenben is mozgolódni. Egész napos rendezvényünk során, a gördeszka mellett helyet kap a BMX, a görkori, egy kis break és természetesen a roller is. Ezeket bemutatók apropóján csodálhatja meg a közönség. A gördeszkaverseny a Kishegyesi úti Tesco parkolójában kerül megrendezésre 2016. július 16-án.

Mióta tervezitek ezt a rendezvényt? Hogy jött az ötlet? Miért szervezitek meg?

B.B.: Június elején merült fel a verseny ötlete, azóta napi szinten tervezés alatt volt. Az ötlet zseniálisnak bizonyult, hiszen 8 éve nem volt ilyen a városban. Az ötletet magát a KEXX Fesztivál vezetősége vetette fel. A verseny apropóján szeretnénk rádöbbenteni az embereket arra, hogy ezek a sportok jelen vannak Debrecenben! Illetve, szükség van egy jó pályára ahhoz, hogy ezek a tehetségek ne kallódjanak.

Kik támogatják? Kik vesznek még részt a szervezésben rajtatok kívül?

B.B.: A szervezésben önkéntesek is rengeteget segítenek. A helyszínen ingyen ivóvíz osztást tervezünk, illetve aláírás gyűjtést is szerveztünk ezekben nagyon sokat köszönhetünk nekik. A versenyhez minden elképzelhető támogatást megkaptunk a szponzoroktól. (A hivatalos esemény leírásában megtalálhatók.)

Ha egyetlen mondatban vagy kulcs szavakban kellene leírni az általatok szervezett rendezvényt, hogy nézne ki?

K.A.: Ütős gördeszkaverseny a város közepén, chill, gördeszka, urban, hiphop, KEXX Fesztivál.

B.B.: Valami újdonság Debrecenben.

Kik versenyezhetnek a rendezvényen?

B.B.: A versenyen 18 év alatti és fölötti kategóriák lesznek. Gyakorlatilag bárki nevezhet, aki gördeszkázik. Illetve 500 Ft nevezési díjat is hirdettünk a verseny költségeinek fedezése végett. Nevezni majd a helyszínen lehet.

K.A.: Azok, akik neveznek a versenyre ingyen jöhetnek az esti after partyba, ahol az underground kultúra képviselői viszik tovább a hangulatot: Funktasztikus, Fiirii52, Erik Thomas, Giocator, Rokko.

Mit üzentek a Debreceni lakosoknak a rendezvénnyel kapcsolatban?

K.A. & B.B.: Szeretnénk, hogy minél több debreceni meglátogassa a versenyt. A jó hangulat és a színvonalas trükkök garantáltak. Mivel az extrém sportok szemet gyönyörködtetőek, úgy gondoljuk, hogy az egyének, családok, barátok is megtudják találni a rendezvényben a nekik szóló részleteket. Ezért mi mindenkinek ajánlanánk a versenyt, illetve utána az afterpartyt is.

- KEXX Fesztivál -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!