Sport

2016.07.26. 11:51

Kovács Csaba tizennégy év után távozik a fehérvári jégkorongcsapattól

Budapest - Kovács Csaba tizennégy év után távozik a Fehérvár AV 19 jégkorongcsapatától.

Budapest - Kovács Csaba tizennégy év után távozik a Fehérvár AV 19 jégkorongcsapatától.

A 32 éves játékos 2002-ben Kanadából hazatérve csatlakozott a fehérvári klubhoz, melynek színeiben azóta több mint 600 mérkőzésen lépett jégre. Tíz bajnoki címet, két Interligát és négy Magyar Kupát nyert a csapattal.

"Először is köszönetet szeretnék mondani a klubnak az elmúlt 14 évért, amit itt tölthettem. 18 évesen gyerekként érkeztem, és nagyon sokat kaptam a klubtól, Székesfehérvártól" - idézte a klub keddi közleménye Kovács Csabát.

"Különösen hálás vagyok azért, hogy a klub és a város mindig mindent megtett azért, hogy egyre magasabb szinten tudjunk versenyezni, és mindez véleményem szerint nemcsak nekem volt jó, mint játékosnak, hanem az egész magyar jégkorong sokat köszönhet ennek" - tette hozzá a hokis, aki a válogatottal is nagy sikereket ért el, hiszen 2008-ban Szapporóban, illetve 2015-ban Krakkóban is részese volt az elitbe való feljutásnak.

Ocskay Gábor szakosztály-igazgató elmondta, a klub történetének része, az aranygeneráció egyik tagja távozik: "Szeretném megköszönni a klub és a menedzsment nevében ezt a 14 évet és azt a munkát, amit hozzátett a sikerekhez. Most egy új fejezet következik, erről szól az élet, a régi ikonok helyét átveszik a fiatalok."

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!