Sport

2016.07.01. 11:02

Jelenleg nincs nála jobb a világon

Debrecen - A 13 éves Szilágyi Petra nem talált legyőzőre női serdülő 55 kilóban.

Debrecen - A 13 éves Szilágyi Petra nem talált legyőzőre női serdülő 55 kilóban.

Huszonkét ország 577 versenyzője mérettette meg magát Szentesen, a Know Down (teljes kiütéses) rendszerben megrendezett II. Össz Kyokushin Karate Világbajnokságon a közelmúltban. Nem akármilyen teljesítménnyel rukkolt elő a 13 éves Szilágyi Petra, aki női serdülő 55 kilóban világbajnok lett.

– Édesapám jóvoltából már háromévesen ismerkedni kezdtem a karate rejtelmeivel, idővel egyre inkább megtetszett ez a mozgásforma és eldöntöttem, hogy karatéka leszek. 2013-ban lettem a Magyar Kyokushin Karate Szövetség tagja. Hatalmas elhivatottság, megfelelő kitartás, a karate szeretete és tisztelete, illetve nagymértékű alázat is szükséges ahhoz, hogy ebben a sportágban kiemelkedjen bárki is. Ezek mellett pedig kell egy nagyon jó edző és közeg ahhoz, hogy a fejlődés sikeres lehessen. Szerencsére én Tokaji Norbert Sempai személyében megtaláltam a tökéletes mestert. A vb-re való felkészülés jegyében heti 10-12 edzést végeztem – mondta a debreceni KYO. -Hungária SE sportolója, aki szeretné megvédeni a címét, és az egyre erősödő mezőnnyel is felvenni a versenyt.

– Az életem fontos részévé vált a karate, amely egy olyan elhivatottság részemről, ami újabb és újabb kihívások elé állít – fogalmazott az ifjú világbajnok, aki a tanulást sem hanyagolja el, iskolájában megkapta a kiváló tanuló és kiváló sportoló címet.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!