Sport

2016.07.31. 20:27

DVSC: Egyelőre bejött a váltás

Debrecen - A DVSC-TEVA magabiztosan gyűrte le az újoncot, sikert hozott a megbízott vezetőedző érkezése.

Debrecen - A DVSC-TEVA magabiztosan gyűrte le az újoncot, sikert hozott a megbízott vezetőedző érkezése.

Zaklatott hetet követően fogadta a DVSC-TEVA együttese az újonc Gyirmótot a Nagyerdei Stadionban vasárnap este, hiszen az eddigi vezetőedző, Kondás Elemér hétfőn benyújtotta lemondását a klubvezetésnek. Az ideiglenesen kinevezett tréner, Herczeg András elvileg csak a bajnoki mérkőzésig vállalta el a posztot, ám egyelőre nincs meg a végleges megoldás a kispadra - a jólértesültek Selymes Tibor érkezéséről suttognak -, azaz kérdéses, meddig marad a korábbi sikeredző.

Herczeg munkáját nagyban megnehezítette, hogy sérülés miatt három kulcsemberét is nélkülözni volt kénytelen: Holman, Szakály és Varga József csak a lelátóról figyelhette társai ténykedését. Szerepet kapott ellenben a héten igazolt kapus, Braniszlav Danilovics a debreceni gólvonalon, de Herczeg András bizalmat szavazott a középpályán a huszonhárom éves Kuti Krisztiánnak is. A találkozó előtt a közönség azon tanakodott, milyen új impulzusokat tud adni a Lokinak az ideglenesen megbízott tréner.

Dupla öt perc alatt

A DVSC a kezdetektől fogva igyekezett dominálni, a gyirmótiak szemmel láthatóan a biztonságra rendezkedtek be a cívisvárosban. Nem sokáig tudták azonban őrizni a döntetlent Urbányi István fiai, ugyanis Horváth Zsolt egy kavarodás végén már a 15. percben megszerezte a vezetést. Támadásban maradtak a házigazdák a vezetésük birtokában is, mindössze öt minutummal később már meg is duplázták előnyüket, Korhut vágott a hálóba nagy erővel egy kipattanó labdát. A két gólt követően kissé magához tért a Gyirmót FC Győr, de a szerb hálóőr, Danilovics mindig a helyén volt, igazolva ezzel leszerződtetésének jogosságát.

A Debrecen első félidőben mutatott teljesítményére összességében nem lehetett panasz, jobban játszott a Loki az ellenfelénél és magabiztosan vezetett két góllal.

Újabb nagy gólok

A második félidőben ismét elkapta a fonalat a DVSC, nem elégedett meg a csapat a vezetéssel, és támadásban maradt. Az 57. percben Tisza készítette magának elő egy trükkel a lövőhelyzetet, majd nagy gólt vágott a hálóba. A teljes eufóriáról Takács Tamás gondoskodott, aki szintén nagy dugóval kínálta meg Sebőköt. A DVSC-TEVA végül meggyőző játékkal lehozta a kötelezőt, a kérdés, a jövő héten, Mezőkövesden ki fogja irányítani a hajdúságiakat.

HBN


A tények

DVSC-TEVA–Gyirmót FC 4–0 (2–0)

Nagyerdei Stadion, 2463 néző. Vezette: Iványi (Szpisják, Albert)

DVSC: Danilovics – Kuti, Brkovics, Mészáros N., Korhut (Ferenczi, 56.) – Djelmic, Jovanovic, Horváh Zs. Szekulics – Takács (Kulcsár, 74.), Tisza (Bereczki, 83.)

Gyirmót: Sebők – Lengyel (Madarász, 12.), Lázár, Balogh, Présinger, Völgyi – Filkor (Nagy S., 67.), Horváth A., Paku - Simon An., Simon At. (Nagy O., 55.)

Gól: 1-0 Horváth Zs. (15.), 2-0 Korhut (20.), 3-0 Tisza (57.), 4-0 Takács (70.)

Sárga lap: Paku (13.), Filkor (23.), Simon An. (25.), Kuti (52.), Nagy S. (89.)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!