Sport

2016.07.15. 07:56

Arcpirító, harmatgyenge eredmény a Lokitól

Debrecen - Hiába vezetett, a helyzeteivel élni képtelen DVSC 2–1-re kikapott a fehérorosz Zsodinótól az Európa Liga selejtezőjében, és ha nem is lehetetlen, de roppant nehéz küldetés vár Djelmicékre (képünkön) a visszavágón.

Debrecen - Hiába vezetett, a helyzeteivel élni képtelen DVSC 2–1-re kikapott a fehérorosz Zsodinótól az Európa Liga selejtezőjében, és ha nem is lehetetlen, de roppant nehéz küldetés vár Djelmicékre (képünkön) a visszavágón.

A múlt héten magabiztosan lépett tovább a DVSC-TEVA az Európa Liga első selejtezőköréből, akkor a San Marinó-i La Fiorita ellen kötelező volt a továbbjutás, ezt a debreceniek kettős győzelemmel abszolválták. Már akkor lehetett tudni, hogy a következő fordulóban a fehérorosz kupagyőztes, a Torpedo Zsodino vár a piros-fehérekre fehérekre, azt pedig sokkal keményebb diónak ígérkezett előzetesen.

Kitűnő kezdés

Igor Kriusenko együttesét csütörtök este fogadta a Nagy­erdei Stadionban a Loki, a bajnoki meccseken megszokotthoz képest sokkal nagyobb létszámú közönség előtt. A találkozó remekül indult a magyar csapat szempontjából, a 2. percben Szakály fejelte le a labdát Tisza elé, a csatár lövése megpattant egy védőn és a bal alsó sarokba vágódott!



A gól után kissé visszaesett az iram, néhányszor eljutott a Torpedo is ellenfele kapujáig, ám gólhelyzetüket nem jegyezhettük föl a vendégeknek. A játékrész közepén Tisza emelt Szakály fejére egy szabadrúgást, a csapatkapitány stukkolása középre ment, így Fomicsev hárított. A 22. percben Castillion még ennél is nagyobb ziccerben hibázott fél méterről, az ellentámadásból pedig büntetett a Zsodino, Zaginajlov révén.


Fotó: Derencsényi István | Kattintásra galéria nyílik


Egy tűzijáték végén Tisza gólt lőhetett volna, de a vendégek ellentámadásai sem voltak veszélytelenebbek.

Gyűrte, gyömöszölte riválisát a Debrecen, de az ötlet sokszor hiányzott a játékából, ezért nem sikerült előnnyel az öltözőbe vonulniuk Mészáros Norbertéknek.

A szünetben nem változtatott egyik tréner sem az összeállításon, úgy is folytatták a felek a második félidő elején, ahogy az előző végén abbahagyták. Sőt, a vendégek egyre bátrabbak lettek, mind többször eljutottak Radosevic kapujáig. Tíz perc elteltével végre jött a csere, a roppant halvány Castilliont Takács Tamás váltotta.

A 66. percben Szakály mesteri kiugratása után épp a cserecsatár hagyott ki hatalmas ziccert, már csak a kapussal állt szemben, de mellé gurított. Nem sokkal később Szakály is mellé durrantott mintegy tíz méterről, nagy helyzet volt az is. Egyre jobban fogyott az idő és csak nem akart megszületni az áhított cívisvárosi gól! Az utolsó percekre teljesen beszorult a Torpedo Zsodino, akkora nyomás nehezedett a fehéroroszokra.



A slusszpoén mégis a vendégeké lett, Klapotski végzett el egy szabadrúgást 20 méterről és labdáját a nem éppen szálfatermetű Bozidar Radosevic nem tudta kihalászni a jobb felső sarok elől. A lefújáskor a közönség egy része tüntetett a vezetőedző ellen, akinek csapata nehéz helyzetből várhatja a jövő csütörtöki, zsodinói visszavágót.

HBN–TN


Mesterszemmel

Kondás Elemér: Végig irányítottuk a találkozót, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, míg az ellenfél egy átlövésből, majd egy szabadrúgásgóllal megnyerte a mérkőzést. Nem érdemeltünk vereséget. Győzelmi esélyt szalasztottunk el. Ennyi helyzetből mérkőzéseket lehetne megnyerni. Nem adjuk fel, lesznek kint is helyzeteink, kérdés, hogy azokat hogyan tudjuk kihasználni.

Igor Kriusenko: Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, az ellenfél jól futballozott, keményen küzdött, ezért is örülünk nagyon a győzelemnek. Boldog vagyok, hogy az első bekapott gól után – ami szerencsétlen találat volt, megpattant egy játékosunkon – összeszedtünk magunkat, és végül sikerült azt nyújtanunk, amit elterveztük, még egy kicsit többet is. Egyelőre nem ünnepeljük a továbbjutást, még mindig úgy gondolom, hogy 50-50 százalék az esély.


A tények

Európa Liga, 2. selejtezőkör, 1. mérkőzés

DVSC-TEVA – FC Torpedo Zsodino 1–2 (1–1)

Nagyerdei Stadion, 6015 néző. Vezette: Trattou (Soteriou, Viktoros – ciprusiak)

DVSC: Radosevic - Jovanovic, Mészáros N., Brkovics, Korhut - Mészáros K. (Djelmic 63.), Varga J., Holman (Ferenczi 82.), Szakály – Castillion (Takács 57.), Tisza

Zsodino: Famichou – Scherba (Chaliadka 84.), Klapotski, Cheliadzinski, Pankavets – Afanasyeu, Khachaturan (Pauliukavets 80.), Shapoval, Dzemidovich – Lutsevich, Zagynailov (Trapashka 69.)

Gól: 1–0 Tisza (2.), 1–1 Zagynailov (22.), 1–2 Klapotski (88.)

Sárga lap: Pankavets (25.), Shapoval (31.), Brkovics (49.), Mészáros K. (52.), Scherba (68.), Varga J. (87.), Pauliukavets (90.)

A visszavágót a jövő hét csütörtökön rendezik.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!