Sport

2016.06.17. 11:19

Veretlenül lett bajnok a DKA-DEAC

Debrecen - Ez hihetetlen! Senki sem tudta legyőzni a debreceni kosarasokat.

Debrecen - Ez hihetetlen! Senki sem tudta legyőzni a debreceni kosarasokat.

Hibátlan mérleggel, mind a 33 mérkőzését megnyerve lett a harmadosztályú kosárlabda bajnokság első helyezettje a DKA-DEAC. A tökéletes alapszakasz után, keleti bajnokként kettős győzelemmel búcsúztatták a BKG-DSE csapatát, majd a hétvégén Dombóváron megrendezett négyes döntőn a házigazdák mellett a Nagykőrösnél és a Szolnoki Olaj második csapatánál is jobbnak bizonyultak.

A pénteki napon a jó erőkből álló Nagykőrös gárdájával találkozott Barna Donát együttese, mely hárompontos félidei vezetés után végül 13 egységnyivel diadalmaskodott a végére kicsit elfáradó ellenfél felett. A másod­osztályban is érdekelt Nagy Botond és Lippai Szabolcs vezérei voltak a hajdúságiaknak, de a debreceniek erejét mi sem bizonyítja jobban, hogy egy ilyen kiélezett találkozón is minden pályára kerülő játékos feliratkozott a pontdobók listájára.

A nagy csata elmaradt

A második napon a házigazda Dombóvárral találkoztak Szarka Dávidék. A szebb napokat is megélt dunántúli együttes telt ház előtt fogadta a cívisvárosaikat, a kilátogató közel ezerötszáz néző fantasztikus hangulatot teremtett. A várt nagy csata azonban elmaradt, a DKA-DEAC színvonalas kosárlabdát bemutatva esélyt sem hagyott a szimpatikusan küzdő hazaiaknak, kiérdemelve ezzel a helyi szurkolók elismerését.

Vasárnap az újdonsült magyar bajnok Szolnoki Olaj KK második csapata ellen dőlt el az aranyérem sorsa. Az alapszakaszban, és a keleti döntőben már összesen négyszer is találkoztak egymással az együttesek, s bár legtöbbször kiegyenlített, szoros meccseket játszottak, mindannyiszor a DKA-DEAC hagyta el győztesen a pályát. Ezen a napon sem volt ez másképp, hiszen 80–69-re ismét Barna Donát tanítványai nyertek.

A DKA-DEAC sikere nem csak azért figyelemreméltó, mert hibátlan mérleggel zárták a szezont, de mindezt úgy sikerült teljesíteniük, hogy a csapat magja az NB II.-n kívül az NB I/B-ben, a nemzetközi- és hazai egyetemi bajnokságban, illetve az U20-as bajnokságban is szerepelt.

HBN–EÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!