Sport

2016.06.20. 11:10

Megvédték címüket az újvárosi lányok

Balmazújváros - Második diákolimpiai bajnoki címét szerezte a Balmazújvárosi Általános Iskola 4. korcsoportos lány kézilabdacsapata.

Balmazújváros - Második diákolimpiai bajnoki címét szerezte a Balmazújvárosi Általános Iskola 4. korcsoportos lány kézilabdacsapata.

A nyolccsapatos miskolci országos döntőbe a megyei és az országos elődöntő megnyerésével kvalifikált a gárda, mely a csoportküzdelmeken is sikeresen jutott túl. Itt először a Balatonboglár akadémistáit, majd a Békéscsabát, legvégül a Kozármisleny kéziseit múlták felül, az elődöntőben pedig a Szigetszentmiklóst gyűrték le.

A Győr elleni döntőre kedvezőtlen előjelekkel készülhettek Melkó Károly tanítványai, mert három játékos is sérüléssel bajlódott. Közülük Györfi Dóra esete tűnt a legsúlyosabbnak, aki még reggel lábra sem tudott állni. A kényszerű változtatás ellenére kiválóan kezdte a mérkőzést az újvárosi szurkolók által támogatott csapat, akinek a kapusa extázisban védve bravúrok sorozatát mutatta be. Amikor az ellenfél kezdett felzárkózni, Györfi Dóra játékra jelentkezett és összeszorított fogakkal fantasztikus átlövésekkel többször is mattolta a győriek kapusát.

A kiválóan harcoló, egymásért küzdő újvárosiak mentálisan felülkerekednek az előzőleg magabiztosan menetelő győri lányok felett. A 17-13-as győzelem azt jelentette, hogy a két éve Pécsett kiharcolt bajnoki címét sikeresen védte meg az együttes, és így másodjára lett a „Magyarország Diákolimpiai Bajnoka” cím birtokosa. Az edzők szavazatai alapján a legjobb kapus Patkó Virág lett, míg az all star csapatba Szabó Ninát is beválasztották. Az iskola által felajánlott különdíjat Györfi Dóra vehette át. A legjobb edzőnek a balmazújvárosi Melkó Károlyt választották.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!