Sport

2016.06.20. 09:04

Bernáth Ricsi hétfőn ringbe száll a junior Európa-bajnokságon

Debrecen - Az első nyolcba kerülésért lép kötelek közé hétfőn a DVSC kiváló bokszolója, Bernáth Richárd. Salánki László edző is elutazik az Eb helyszínére, hogy tanítványa mellett legyen Kaposváron. Ricsi ellenfele egy német öklöző, Yves-Domenic Kentsch.

Debrecen - Az első nyolcba kerülésért lép kötelek közé hétfőn a DVSC kiváló bokszolója, Bernáth Richárd. Salánki László edző is elutazik az Eb helyszínére, hogy tanítványa mellett legyen Kaposváron. Ricsi ellenfele egy német öklöző, Yves-Domenic Kentsch.

Mire számítasz Ricsitől?

Salánki László: Jó formában van idén, ezt a Bornemisszán és a diákolimpián is bizonyította. Az éremig is menetelhet ezen az Eb-n...

Hivatalosan most nem vagy a válogatott keret trénere, de elmondásod szerint ezen a versenyen (ellentétben több korábbi nemzetközi viadallal), ott akarsz lenni Bernáth Richárddal. Ez mit jelent, a sarokban is te állsz majd?

Salánki László: Előzetesen már megbeszéltük a szövetségi kapitánnyal, hogy rendben lesz, de ez ott dől el, hogy valóban felmehetek-e a sarokba a meccse(ke)n Ricsihez. Szóval a szövetség részéről vélhetően nem lesz akadálya ennek, úgy gondolom, esetleg a supervisor mondhatja, hogy mégsem lehetek ott. Mindenesetre a beütést, bemelegítést szeretném elvégezni Ricsivel!

Értékeld nekünk Ricsi eddigi éves munkáját, illetve az erősségeit, valamint azt, hogy miben kell a fiatal tehetségnek a legtöbbet fejlődnie, hogy klasszis felnőtt bunyós váljon belőle.

Salánki László: Idén a pofonpartikon sajnos alig kapott ellenfelet (ha elvittem egy-egy ilyen versenyre elkerülték, s többnyire nem álltak ki ellene), így talán mondhatom azt, hogy szépen kinőtte magát. A diákolimpián viszont bizonyított (meg a Bornemisszán), hiszen ott meg olyan ágra rakták, ahol minden ellenfele vagy válogatott kerettag, vagy Eb-érmes volt, de itt is végigmenetelt. Korábban probléma volt vele kapcsolatban, hogy kissé önfejű volt, de mára ezt nagyjából elhagyta, és próbál mindent megcsinálni amit kérek tőle. Erőssége, hogy nagyon otthon érzi magát a ringben, emellett képes minden szögből akciót indítani. Az ütéseit jól helyezi, fegyelmezetten bokszol. Elsőéves juniorként még nyilván van miben fejlődnie mindenben, de ha egy dolgot kell kiemelnem nála a legtöbbet abban kell még előrelépni, hogy figyeljen oda az edző véleményére és tartsa be az utasításokat. Akkor jó felnőtt bunyós válhat belőle, hiszen az adottságai megvannak ehhez. Ezt bizonyítja az is, hogy 11 éves kora óta bokszol nálam, azóta sokszoros magyar bajnok lett korosztályaiban, illetve egyéb versenyeket is megnyert 15 éves korára.

A magyar válogatottnak - kiemelve Bernáth Richárdot - sok sikert kívánunk a június 19-25. közötti junior Európa-bajnokságon!

- Koppányi Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!