Sport

2016.05.27. 09:34

Négy DVSC-győzelem a Bornemissza első napján, a HISE bunyósa is továbbment

Debrecen - A DVSC csütörtökön 7 fellépőjéből 4-nél győzelemmel rukkolt elő a Bornemissza emlékversenyen, Egerben. Salánki László és Vígh Balázs edzők elégedettek lehetnek, mivel akinek kellett, nyert, aki pedig olyan riválist kapott, aki jóval nevesebb volt nála, azt is megizzasztotta becsülettel.

Debrecen - A DVSC csütörtökön 7 fellépőjéből 4-nél győzelemmel rukkolt elő a Bornemissza emlékversenyen, Egerben. Salánki László és Vígh Balázs edzők elégedettek lehetnek, mivel akinek kellett, nyert, aki pedig olyan riválist kapott, aki jóval nevesebb volt nála, azt is megizzasztotta becsülettel.

Komor Norbert is a DVSC-t képviseli, bár a Madárfészeknél edz egy éve. Neki csak szombaton kell bunyóznia, mivel kevesen mértek be a súlyában. Ő az utolsó napon döntőzik.

A részletes eredmények és az edzői értékelések (a győztesek vastaggal):

46 kg (junior)

Bernáth Richárd (DVSC) - Mezei Dávid (KSI) TKO 1. menet

SL: Papíforma sikert aratott Ricsi. Készer számoltak ellenfelére az első menetben, így TKO lett a vége Ricsi javára.

46 kg (junior)

Kiss Krisztián (DVSC) - Dzsugán Dominik (HSZ) 0-3

SL: - A 2 meccses Krisztián a tapasztaltabb, 3 éve versenyző Dominik ellen nem hogy megszeppent lett volna, de remek meccset hozott össze. Végig ment és becsülettel helytállt. Kikapott egyhangúan, de rendben volt a meccs.

48 kg (junior)

Bernáth Attila (DVSC) - Kaiser Roland (Tatabánya) TKO 1. menet

SL: - Az elején bealudt kicsit Attila, de aztán hatalmas ütéekkel tért magához, ellenfelét pedig az orvoshoz küldte. Viszaengedték még a srácot, de hamarosan első menetes TKO lett belőle.

48 kg (junior)

Balogh József (DVSC) - Báki Alex (MTK)

SL: - A tavalyi Eb-harmadik MTK-s Báki Alex ellen Józsi, aki eddig 4 meccset vívott pályafutáa során, szépen teljesített. Remek mérkőzés alakult ki, és 3 menetbe, pontozással kapott csak ki. Egyértelmű volt Báki sikere, de mi sem szégyenkezhetünk.

46 kg (junior

Bódi Dávid (DVSC) - Jónás Sebastian (HSZ)

VB: - A Szolnokról igazolt versenyzőt a Hajdúszoboszló, aki ellen ide-oda meccset vívott Dávid. A nagy belharcból jobban jött ki az ellenfél így pontozással nyert Dávid ellen, aki azonban nem teljesített rosszul

+80 kg (junior)

Lakatos Csaba (DVSC) - Márton Roland (KSI)

SL: - Az első menet nem igazán úgy alakult, ahogy szerettük volna, de aztán a másodiktól azt csinálta Cabi, amit terveztünk. Az észbe kapásnak a harmadik mentben egy nagy fej KO lett a vége, így Csabi jutott tovább egy látványos találat után.

60 kg (ifjúsági)

Balogh Zsolt (DVSC) - Kovács Adrián (Vasas)

SL: - Zsolt azt bokszolta, amit tud. Ellenfele rá sem nagyon talált a ringem belül. Magabiztos egyhangú győzlemmel lépett továb Zsolt.

Pénteken:

52 kg (junior)

Bernáth László (DVSC) - Rácz Zoltán (Oroszlány)

A HISE 75 kilós ifista bunyósa, Pallai Kevin is megdolgozott a sikerért, ám magabiztosan lépett tovább a legjobb 4 közé. Pénteken már a döntőbe jutásért bokszol.

Deél István: - Nagyon megütögette Kevin az ellenfelét, akire többször is számolhattak volna, de keményen tartotta magát a srác, s végigment a mérkőzés. Kevin jól bokszolt, de ellenfele megdolgoztatta azért.

Érdekességet is megtudtunk Pallai trénerétől, aki elmondta, hogy az Énekesen Kevint a döntőben megosztott pontozással legyőző Oláh Ádám már az első napon elvérzett (Árpád Viktor verte meg), így egy nagy esélyessel kevesebb. Igaz, legyőzője nagyon ügyes bunyót mutatott be, tehát nem érdemtelenül jutott tovább. Pallai Kevin pénteki ellenfele (Papp Tamás) ismeretlen előttünk egyelőre. Ráadásul mivel erőnyerő volt, még Deél István sem látta - magyarán sötét lónak számít. Reméljük, hogy holnap nem tudja meglepni majd Pallai Kevint!

- Koppányi Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!