Sport

2016.05.01. 14:03

Nagyszerű újvárosi siker a Komló ellen

Balmazújváros - Magabiztos, hétgólos győzelmet aratott a komlói kézisek felett Füzesi Ferenc alakulata.

Balmazújváros - Magabiztos, hétgólos győzelmet aratott a komlói kézisek felett Füzesi Ferenc alakulata.

A Komló otthonában vendégszerepelt a Balmazújvárosi KK a férfi kézilabda NB I. alsóházi rájátszásának hetedik fordulójában szombaton este. Az alapszakaszt a hatodik helyen záró baranyaiak szerényebb teljesítményt nyújtanak a play offban, de az újvárosiak jól tudták, Ratko Djurkovics tanítványainak teljesítménye csalóka, ennél sokkal többre képes a Komló. Nem is vette félvállról az összecsapást a Balmaz, végig koncentrált, összeszedett játékkal arattak 24–17-es győzelmet Füzesi Ferenc tanítványai.

Sima lett

A mérkőzés elején jobbára a hazaiak akarata érvényesült, bár szorosan tapadt ellenfelére az Újváros, a komlóiak tartani tudták egy-két gólos előnyüket. Az első játékrész derekán 4–3-ra vezettek a házigazdák, akik a szünet előtti percben is 9–7-re mentek, ám a hajdú-bihariak nagyot hajrázva egyenlítettek, sőt, fordítani is tudtak, 9–10 állt az eredményjelzőn félidőben.

Fordulás után már az Újváros dominált, folyamatosan növelték előnyüket Temesvári Jánosék, az 57. minutumban 22–13-ra vezettek az újvárosiak, akik már nem is engedték ki a kezükből a győzelmet.

Az alsóházi rájátszást 18 ponttal vezető Balmazújváros legközelebb szerdán 18 órától meccsel Cegléden.

HBN


Mestermérleg

Ratko Djurkovics: – Megpróbálunk felkészülni, mindent megtenni, de sokat hibázunk, így a visszájára fordulnak a dolgok. Tudjuk, hogy nehéz a helyzet nekünk és a szurkolóinknak is, de ne felejtsük, hogy ugyanezekkel a játékosokkal volt itt jó kézilabda is, de most sok a problémánk.

Füzesi Ferenc: – Nem várt különbségű győzelmet arattunk, de ehhez nagyon összefogott csapatmunka kellett.​


SPORT36 KOMLÓ–BALMAZÚJVÁROSI KK 17–24 (9–10)

Komló, 700 néző. V: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki

KOMLÓ: SELYMES – Szanad 3, Szemikov, Sunajko 1, Marcsek 2, Szöllősi 1, Markovics 4. Csere: Granic (kapus), Nagy Z., Jerkovics 3 (2), Szögi 2, Potics 1, Trkulja, Oszlár, Wéber, Sebestyén. Edző: Ratko Djurkovics

BALMAZÚJVÁROS: PAUL – Balda, MORVA, Simovics 1, Balázs S. 1, Lazics, Kekezovics 2. Csere: Pajkó (kapus), Pérez 2, Oláh 1 (1), VRANAC 6, HANTÁK 4, István 1, TOMICS 3, TEMESVÁRI 3. Edző: Füzesi Ferenc

Az eredmény alakulása: 14. perc: 4–3. 29. p.: 9–7. 38. p.: 12–14. 57. p.: 13–22

Kiállítások: 8, ill. 14 perc

Hétméteresek: 3/2, ill. 2/1


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!