Sport

2016.05.12. 08:40

Mező Barbara penge volt kötélugrásban

Hajdúdorog - Becsülettel helytálltak a dorogi fiatalok a diákolimpia döntőiben.

Hajdúdorog - Becsülettel helytálltak a dorogi fiatalok a diákolimpia döntőiben.

A hajdúdorogi Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulói két sportágban is bejutottak a diákolimpiai országos döntőjébe, egyedüliként képviselve Hajdú-Bihar megyét. A Tatán megrendezett kötélugró diákolimpia országos döntőjében az V. korcsoportos lány kategóriában Mező Barbara országos bajnoki címet szerzett (30mp-s gyorsasági versenyben 4., zenés szabadgyakorlatával 1., összetettben 1. helyezést ért el). A VI. korcsoportos lány kategóriában Szaplonczay Katalin a 7. helyen végzett.

A dorogiak mind a három csapatukkal (3-3 elleni játék) bejutottak a lábtoll-labda diákolimpia országos döntőjének legjobb nyolc csapata közé Nagykátán. Az V. korcsoportos lányok (Mahamed Anna, Mohamed Taminah, Szakállas Dorina) 4., az V. korcsoportos fiúk (Leveleki Mihály, Sólya Gergő, Bencze Donát,Pál Miklós, Tóth Antal) a 7., a VI. korcsoportos fiúk (Dalanics Attila, Mogyorósi Szilárd, Magyar Richárd) a 8. helyen végeztek.

A sportolókat Benczéné Szakál Ildikó és Drén Gábor készítette fel.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!