Sport

2016.05.26. 16:33

Jovanovic bizakodva tekint a jövőbe

Debrecen - A DVSC-TEVA bosnyák középpályása azt mondja, csak az aranyérmet érdemes megcélozni.

Debrecen - A DVSC-TEVA bosnyák középpályása azt mondja, csak az aranyérmet érdemes megcélozni.

Két esztendeje szerződött a nagy rivális Ferencvárostól a Lokiba Aleksandar Jovanovic, ennek ellenére hamar elfogadta őt a hajdúsági közönség. A harminc esztendős bosnyák középpályás elsősorban megalkuvást nem ismerő játéka miatt illeszkedett be a debreceni gárdába, az ugyanis előfordulhat, hogy gyengébben megy a futball neki, de az sosem, hogy ne tenné oda magát teljes erőből a pályán.

Két éve érkezett

A magyarul jól beszélő labdarúgó a Leotarban nevelkedett, majd 2005-ben leigazolta a szerb első osztályban szereplő Hajduk Kula. 2011-ben került Magyarországra, amikor a Fradi szerződtette le. A hírek szerint három évvel később, még a tavaszi szezon előtt szóban elkötelezte magát a Lokihoz, ugyanis a korábbi tréner, Ricardo Moniz nem számolt vele komolyabban. Ezt követően ugyan Thomas Doll vette át a zöld-fehérek irányítását, aki akár foglalkoztatta is volna gyakrabban a középpályást, ám Jovanovic tartotta magát az ígéretéhez és nyáron a DVSC-be igazolt.

A Debrecen 77-es mezszámú játékosával a nyári felkészülés kezdetekor beszélgettünk.

– Pontosan elegendő volt a három hét szünet ahhoz, hogy kellően kipihenjem magam – nyilatkozta a Naplónak. – A családdal jártunk otthon, Boszniában és egy görögországi kirándulás is belefért. Jó állapotban vagyok és készen állok a munkára – mondta Jovanovic, aki a legtöbb tétmérkőzést (41) játszotta az elmúlt idényben piros-fehérben.

Vajon miként értékeli az elmúlt egy évet?

– A bajnokság utolsó szakaszában jól ment a futball az egész csapatnak és sikerült megszereznünk a bronzérmet. Nem rossz tehát az eredmény, amit elértünk, végig harcban álltunk a második helyért, de talán a harmadik helyezésünk reálisnak mondható. A következő pontvadászatban még egy lapáttal rá kell tennünk és megcélozni a bajnoki címet, mert csak úgy érdemes nekivágni a szezonnak – jelentette ki a szarajevói születésű sportoló.

Jovanovic több poszton is bevethető játékos, játszott már a középpálya jobb oldalán, szűrőként középen és jobbhátvédként is. – A fedezetsorban érzem a legjobban magam, akár védekező-, akár jobb oldali középpályásként. Az utóbbi időben néhányszor szerepeltem kényszerből jobbhátvédként is, abba a posztba is beletanultam picit. Mindegy hol, a lényeg, hogy segíthessem a csapatomat.

Szurkol nekünk az Eb-n

A középpályás elárulta, az edzőtáborok során nincs állandó szobatársa, hol Dusan Brkoviccsal, hol Bozidar Radosevic-csel, hol pedig Ognjen Djelmic-csel lakik együtt. Szabadidejében a családjával tölt el szinte minden időt és a kisfiával igyekszik minél többet játszani, ugyanakkor a nyaralás során kedvére hódolhatott egyik szenvedélyének, az úszásnak is.

Amikor arra kérjük, hasonlítsa össze a bosnyák és a magyar focit, szabadkozni kezd. – Több mint tíz éve nem futballozom és nem élek Bosznia-Hercegovinában, ezért nem ismerem testközelből az ottani színvonalat. A magyar futballról szólva: nagyon örülök, hogy a válogatott hosszú idő után ott lehet az Európa-bajnokságon. Sok a fiatal játékos a keretben és látszik, hogy fejlődőképes a társaság. Szurkolok a magyaroknak, úgy vélem, egy jó eredmény simán benne van a válogatottban.

HBN-Tamás Nándor


Debrecen - Eldőlt, hogy a DVSC-TEVA edzőtáborban is gyakorol majd a nyári felkészülési időszak alatt – számolt be róla a piros-fehérek hivatalos honlapja. A debreceniek június 13. és 17. között készülnek Mátraházán, majd onnan hazatérve másnap edzőmérkőzést játszanak a szlovákiai MFK Zemplín Michalovce ellen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!