Sport

2016.05.23. 13:40

Ilyen nincs, és mégis van!

Debrecen - Senánszky Petra elképesztő teljesítménnyel, három világcsúccsal zárta az ob-t.

Debrecen - Senánszky Petra elképesztő teljesítménnyel, három világcsúccsal zárta az ob-t.

Egy kívülálló számára szinte felfoghatatlan az a produkció, amivel Senánszky Petra, a Debreceni Búvárklub uszonyos úszója időről időre elkápráztatja a sportág kedvelőit. A Hajdú-bihari Napló által az elmúlt év legjobb női sportolójának választott „sellőlány” az elmúlt hétvégén az egri magyar bajnokságon állt rajtkőre, s három számban, 50, 100 és 200 méteres uszonyos gyorsúszásban világrekordot döntve szerzett aranyérmet.

Önmagát is meglepte

– Éreztem, hogy jó lehetek az országos bajnokságon, ugyanis az utolsó edzéseken megúsztam a legjobb eredményeimet. De bevallom őszintén, ilyen nagyszerű időkre nem számítottam. Külön köszönet a szövetségnek, hogy biztosított doppingellenőrzést, ezáltal hitelesek lehetnek a világrekordjaim – mesélte boldogan a Naplónak Senánszky Petra, aki azt is elárulta, még ettől is lehet jobb. – Most új célokat kell kitűznöm, ugyanis ezek motiválnak. Kaptam két nap pihenőt, utána viszont ismét a munka következik. Több mint egy hónap van a vébéig, ahol még ettől is jobb eredményeket érhetek el – zárta a beszélgetést az úszóhölgy.

Nincsenek határok

Senánszky Petra eredményei azt mutatják, máris csúcsformában van, holott az idény fő versenyét, a világbajnokságot majd csak öt hét múlva, június 24-től rendezik Görögországban. Felvetődik a kérdés, az edző nem aggódik a formaidőzítés miatt? – Már többen nekem szegezték ezt a kérdést. Szeretnék megnyugtatni mindenkit, ugyanúgy, ahogy eddig, most is ki van találva az edzésprogram rendesen! – fogalmazott a tréner, Kókai Dávid, aki hozzátette, a világcsúcsok értékét növeli, hogy tanítványa az elmúlt héten több egyetemi vizsgát is letett.

– Elárulom, idén új útra léptünk, kísérletezgetünk, ami úgy tűnik, bevált. Az országos bajnokságon elért eredményei jobbak, mint vártam, de egyáltalán nem ijedtem meg, a csúcsforma még odébb van, viszont ettől rosszabb már biztosan nem lesz Petra ideje. Idén hat világcsúcsot úszott, amiből ötöt tudtunk hitelesíteni. Még egy adalék: a 100 méteres távon 2,5 másodperccel van az összes versenyző előtt. Ezek a tények önmagukért beszélnek! Mi a titok? Semmi különös dolog, mindössze a profizmus. Petra úgy készül, mint azok a sportolók, aki olimpiai bajnokok akarnak lenni a sportágukban. Petránál nincsenek határok, minden számában tud még fejlődni! – tekintett a jövőbe a remek szakember.

HBN-Boros Norbert


Debrecen - Mindhárom versenyszámában jócskán megdöntötte a hivatalos világrekordot Senánszky Petra, a Debreceni Búvárklub 6-szoros világbajnok uszonyosúszója, a hétvégén megrendezett Uszonyosúszó Országos Bajnokságon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!