Senánszky Petra káprázatos világcsúcsokat úszott

Akt.:
Senánszky Petra káprázatos világcsúcsokat úszott
© Fotó: Debreceni Búvárklub
Debrecen – Mindhárom versenyszámában jócskán megdöntötte a hivatalos világrekordot Senánszky Petra, a Debreceni Búvárklub 6-szoros világbajnok uszonyosúszója, a hétvégén megrendezett Uszonyosúszó Országos Bajnokságon.

Az 50 és a 100 méteres uszonyos gyorsúszó számokban idén már negyedik alkalommal faragott saját csúcsain, ezúttal pedig a 200 méteres távon is visszavette a világ legjobb eredményét orosz riválisától, ráadásul minden esetben szenzációs időeredményeket produkált.

A férfiaknál Kosina Gergő az 5 egyéni bajnoki címéhez 2 felnőtt országos csúcsot is repesztett, ráadásul gyengébbik számában, 100 méteren is világcsúcson belül úszott.

Az ifjúsági lányok mezőnyében Szabó Anita nem sok esélyt adott a vetélytársaknak, 14 aranyérme mellett 3 versenyszámban is korosztályos országos csúcsot döntött.

Mindhárman valóban klasszis teljesítményt nyújtottak, jó úton járunk a közelgő világbajnokságokhoz vezető úton. Petra és Gergő ki sem látszik az egyetemi vizsgák alól, de a kiváló fizikai formájuk mellett megmutatták, hogy fejben is mennyire erősek, ez az, ami a többiek felé emeli őket. Szabó Anita pedig tovább bontogatja szárnyait, bármelyik távon és versenyszámban képes nagyot alkotni, ami a világon is egészen egyedülálló dolog” – méltatta tanítványait edzőjük, Kókai Dávid.

A gyermek fiúknál Lipők Larion minden versenyszámát magabiztosan nyerte, a 100 méteres uszonyos delfin úszásban ráadásul a nevére írta az országos csúcsot.

Az Országos Bajnokságon a Debreceni Búvárklub versenyzői a gyermek, ifjúsági és felnőtt korosztályokban összesen 35 országos bajnoki címet szereztek, 3 (hivatalos) világcsúcsot és összesen 10 új országos csúcsot állítottak fel, ami mellett jó pár érmes helyezést és számtalan egyéni rekordot értek el.

Végegessé vált, hogy a görögországi felnőtt világbajnokságra Senánszky Petra és Kosina Gergő, a juniorok Franciaországban megrendezésre kerülő csúcseseményére pedig Szabó Anita és Szűcs Rebeka utazhat a nyáron, ahol jelenlegi formájukat látva mindannyian érmekért ugranak majd vízbe.

– Debreceni Búvárklub –


Országos Bajnokok 2016 – Debrceni Búvárklub:

Gyermek korosztály:

  • Lipők Larion: 50, 100, 200, 400 méteres uszonyos gyorsúszás, 50 és 100 méteres uszonyos delfin úszás

Ifjúsági korosztály:

  • Szabó Anita: 50, 100, 200 méteres uszonyos gyors; 50, 100, 200, 400, 800 méteres felszíni úszás, 50, 100 és 400 méteres búvárúszás (3 országos csúccsal)
  • 4×50 méteres uszonyos gyors váltó: Kiss Blanka, Ráthonyi Lili, Kovács Lili, Linzenbold Zsófia (országos csúccsal)
  • 4×100 és 4×200 méteres felszíni váltó: Kiss Blanka, Ráthonyi Lili, Kovács Lili, Szabó Anita

Felnőtt korosztályban:

  • Senánszky Petra: 50, 100, 200 méteres uszonyos gyors (mindhárom világcsúccsal), 50 méteres felszíni úszás
  • Kosina Gergő: 50 méteres búvárúszás (országos csúccsal), 100 és 200 méteres uszonyos gyors (országos csúccsal), 50 és 100 méteres felszíni úszás
  • Senánszky Flóra: 400 és 800 méteres felszíni úszás
  • Nagy Réka: 1500 méteres felszíni úszás
  • 4×50 méteres uszonyos gyorsváltó: Senánszky Flóra, Szűcs rebeka, Szabó Anita, Senánszky Petra (országos csúccsal)
  • 4×100 és 4×200 méteres felszíni váltó: Senánszky Flóra, Szűcs rebeka, Makszim Csenge, Senánszky Petra