Sport

2016.05.29. 21:22

Hajdúnánáson folytatódott a Traubisoda Strandröplabda Bajnokság

Hajdú-Bihar - A Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség által rendezett Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság második fordulójára szombaton és vasárnap a megyében egyedülálló helyi adottságokkal rendelkező Hajdúnánási Gyógyfürdő hat strandröplabda-pályáján került sor.

Hajdú-Bihar - A Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség által rendezett Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság második fordulójára szombaton és vasárnap a megyében egyedülálló helyi adottságokkal rendelkező Hajdúnánási Gyógyfürdő hat strandröplabda-pályáján került sor.

A napsütéses időben megrendezett versenyen - amely egyben a Hajdúnánási Strandröplabda Bajnokság első fordulója is volt - minden játékos hűsítőként a Ráthonyi Kft. felajánlásaként mindkét nap egy-egy traubisodát kapott, majd indulhatott a játék.

A férfiaknál tavaly ebben a fordulóban a Hunyadvári Ottó, Tóth Dániel kettős győzött, megelőzve a Barna Bertalan, Berkes Zoltán duót. A sok jó játékerőt képviselő páros közül most is majdnem ugyanaz a négy játékos jutott a döntőbe. Mindössze annyi különbség akadt, hogy ezúttal Hunyadvári Ottó párja Hubicska Patrik volt. Az aranyéremért zajló végig kiélezett küzdelmet hozó találkozón ezúttal a Barna Bertalan, Berkes Zoltán kettős győzött.

A harmadik helyet a Germuska Péter, Kiss Péter csapat szerezte meg.

Két forduló után az összesített pontversenyben a mindkét fordulóban győztes Berkes Zoltán áll az élen 14 ponttal. Második Hunyadvári Ottó 9 ponttal, míg a harmadik helyen négy játékos áll holtversenyben 7-7 ponttal.

A hölgyeknél a tavaly győztes Pintér Andrea, Sebestyén Márta kettős közül Pintér Andrea a magyar felnőtt válogatott tagjaként Spanyolországban tartózkodott a verseny idején, így Sebestyén Márta ezúttal Sitkey Mariannal indult. Nem is játszott rosszul csapatuk, egészen a döntőig meneteltek. Ott azonban megállította őket a Bacsó Bettina, Bancsi Judit páros, akik a döntőben is meggyőző fölénnyel győztek, és veretlenül zárták a napot. A bronzérmeket Hajdu Anna és Kovács Éva vehették át. A bajnokság érdekessége, hogy mindkét eddigi fordulóban pályára lépett az egészen a Románia moldáviai határától, Jászvásárból (románul Iasi) érkező Alexandra Cosma és Andreea Maran.

Az összetett versenyt a fordulót nyerő Bacsó Bettina és Bancsi Judit vezetik 7-7 ponttal. Sebestyén Márta és Sitkey Mariannal a másodikak 6-6 ponttal, míg a harmadik helyen 5-5 ponttal négy versenyző áll holtversenyben.

A vegyes párosoknál izgalmas mérkőzések után a győzelmet a Sitkey Mariann, Budai Balázs páros szerezte meg. Második lett a tavaly ebben a fordulóban győztes Sebestyén Márta és Kiss Péter. Harmadik helyet szerzett a Szabó Kármen, Nagy Márton duó.

Az összetett versenyben Sitkey Mariann és Budai Balázs áll az élen 7-7 ponttal, második Sebestyén Márta és Kiss Péter 6-6 ponttal, a harmadik helyen négyes holtverseny van.

A verseny következő fordulójára 2016. június 11-én és 12-én ismét a Kerekestelepi Fürdő és Lyra Beach Kempingben kerül sor.

Az eredmények, képek és a versennyel kapcsolatos más információk megtalálhatók a szövetség honlapján és a Facebookon.

- Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!