Sport

2016.05.09. 15:43

Egyetemi csapatok: bravúr és gólparádé a hétvégén

Debrecen - A férfi kosarasok brillíroztak a helyosztón, a futsalos lányok bravúrral helytálltak, a DASE rangadót nyert, a DEAC II pedig gólparádét rendezett.

Debrecen - A férfi kosarasok brillíroztak a helyosztón, a futsalos lányok bravúrral helytálltak, a DASE rangadót nyert, a DEAC II pedig gólparádét rendezett.

Esélyt sem hagyott az MTK Törökbálint együttesének a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a kosárlabda felsőházi rájátszás helyosztójának első mérkőzésén. A fővárosiak egy negyeden keresztül tudtak egyenrangú ellenfelei lenni a Debreceni Egyetem csapatának, ám ezt követően nem tudták tartani a lépést a találkozóhoz maximális alázattal hozzáálló hazaiakkal. A két győzelemig tartó párharc állása így 1-0, folytatás pénteken Törökbálinton.

Nagy Ágoston vezetőedző: ma sikerült felszabadultan játszanunk, jöttek a külső dobásaink is, mezőnymunkában is sikeresek voltunk egy nagyon tisztességes és jó erőkből álló csapat ellen. Eszméletlen jó szerkezetük van, és tele vannak utánpótlás- válogatottakkal, ezért örömteli, hogy újra a győztes arcunkat tudtuk mutatni. Mivel a különbség megengedte, tudtunk pihentetni az egyetemi csapat tagjait, hiszen megkezdődött és keddig tart a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság döntője, amit szeretnénk megnyerni.

DEAC Kamilla Gyógyfürdő – MTK Törökbálint 93-63 (18-16, 25-15, 25-12, 25-20)

Bravúr – a futsalos lányok kiejtették a hajdúböszörményieket

Bár 2-0-ra győzött a HTE vasárnap délután, mivel egy héttel korábban a DEAC Debrecenben 4-1-re nyert, így összesítésben 4-3-mal az előzetesen jóval esélytelenebbnek tartott debreceni egyetemi csapat küzdhet tovább a női futsal NB I 5. helyéért. A szezon közben éremesélyessé előlépett, de a sorozat végén két ízben is hibázó Hajdúböszörmény számára marad a párharc a 7. helyért. A HTE csalódott, a DEAC-os lányok viszont nagyon boldogok a bravúros szereplés miatt, amihez nagy-nagy akarásra és egy kis szerencsére is szükség volt.

HTE - DEAC 2-0 (1-0)

DEAC – a félidőben még döntetlen volt

A labdarúgó megye I 26. fordulójának szombati játéknapján az ötödik helyen állomásozó Berettyóújfalui SE-hez látogatott Sáfár László alakulata. A debreceniek a tabella 11. pozíciójából várhatták az összecsapást.

Aránylag korán, a találkozó 9. percében megszerezték a vezetést a debreceni egyetemisták Ménes Máté góljával. A fiatal balhátvédnek ez már a harmadik találata volt az idei kiírásban a felnőttek között. Sajnos a 33. minutumban a berettyóújfalui Szabó Gábor is a kapuba talált, kialakítva ezzel a félidei részeredményt. A fordulás után nem sokkal egy szerencsétlen mozdulat következtében Barabás Zoltán öngólt rúgott. A félidő derekán a BUSE első gólját jegyző Szabó Gábor ismét eredményes tudott lenni. Ezt követően újabb gól már nem született, így 3-1-el otthon tartotta a három pontot Szitkó Róbert alakulata.

Berettyóújfalui SE - DEAC 3-1 (1-1)

Rangadót nyert a DASE

A megyei másodosztályú pontvadászat 25. fordulójában a tabella élén tündöklő DASE a harmadik helyen álló Ebesi SBKE otthonában lépett pályára. A DASE-nál több hiányzó is volt, így olyanok is lehetőséghez jutottak, akik a tavasz folyamán eddig kevesebbet játszottak. Az első félórában még kissé érződött az összeszokatlanság, ám ez hamar megszűnt. Összességében magabiztosan gyűjtötték be a három pontot a Debreceni Egyetem játékosai. A gólszerzők: Kovács Miklós (2), Takács Tamás (2) és Szvára Imre(1).

Ebesi SBKE - DASE 1-5 (0-2)

Gólparádét rendezett a DEAC II.

A megye II déli csoportjának 25. játéknapján a sereghajtó Biharkeresztesi VSE érkezett a negyedik helyen tanyázó DEAC II alakulatához. A hazai győzelem egy percig sem forgott veszélyben, szép gólokat lőve, magabiztosan gyűjtötték be a három pontot a debreceni fiatalok. A gólparádéhoz ifj. Rácsai Lajos és Bíró Roland 2, Nyeste Krisztián, Varga Ádám, dr. Rácsai Lajos és Köstner Tamás 1-1 góllal járult hozzá.

DEAC II. - Biharkeresztesi VSE 8-1 (4-0)

A DEAC női teniszcsapata már dobogós

Győrött, a II. Győr Hungarian Women s Open-nel egy helyen és egyidőben léptek pályára szombaton a DEAC teniszezőnői. A bajnokság legesélyesebb csapatától, az eddig veretlen GYAC együttesétől vereséget szenvedtek. Másnap azonban a papírforma alapján erősebb Vasast kiütéssel, 6/1 arányban győzték le a lányok, így szép eredménnyel zárták a hétvégét. Május 15-én, vasárnap az utolsó mérkőzésén, itthon fogadja az Építők csapatát az egyetemi csapat. A dobogós helyezés a korábbi eredmények alapján már biztosnak tűnik, a kérdés csak az, hogy melyik.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!