Sport

2016.05.30. 14:21

Egy igazi legenda adta át az ezüstöt a debrecenieknek

Debrecen - A Debreceni Labdarúgó Akadémia U15-ös gárdája ezüstérmet szerzett a Gazprom „Foci a Barátságért” névre hallgató kispályás tornán a BL-döntő helyszínén, Milánóban.

Debrecen - A Debreceni Labdarúgó Akadémia U15-ös gárdája ezüstérmet szerzett a Gazprom „Foci a Barátságért” névre hallgató kispályás tornán a BL-döntő helyszínén, Milánóban.

A cívisvárosi fiatalok a cseh Sparta Prahától 2–0-s vereséget szenvedtek az első meccsükön, a lengyel Varsoviát viszont 3–1-re legyűrték és továbbjutottak a legjobb tizenhat mezőnyébe. Itt sem volt megállás, a nyolcaddöntőben a török Besiktast 1–0-ra verték, a negyeddöntőben pedig 1–1-es döntetlent követően büntetőkkel elbúcsúztatták az Atlético Madridot is. Az elődöntőben a holland Double Dutchiesnél bizonyultak jobbnak 3–1-re a DLA-sok, így következhetett a döntő a szlovén Maribor ellen. A fináléban az ellenfél győzött 1–0-ra, ezért az ezüstérem jutott a debrecenieknek.

Az érmeket Franz Beckenbauer, a program nemzetközi nagykövete, a német válogatott egykori klasszisa adta át.



Császári vizit

– A lefújás után nagy volt a csalódottság a srácokban, de ez azóta már enyhült – nyilatkozta a Naplónak a csapat edzője, Madar Csaba. – Ez a torna egy jutalomjáték volt, ahol felszabadultan futballozhattak a fiúk, s ahogy jöttek a sikerek, úgy lendültek bele egyre inkább. Persze, egy sportoló, ha pályára lép, mindig a győzelemre tör – fogalmazott a Loki egykori középpályása. Madar elmondta, az ifjú focisták számára nagy motivációt jelentett, hogy olyan világhírű klubok ellen mérkőzhettek, mint a Besiktas vagy az Atlético Madrid.

Arról nem is beszélve, hogy személyesen találkozhattak a „Császárral”, Beckenbauerrel. – A legendás labdarúgó adta át az érmeket és próbált lelket önteni a mieinkbe, hogy ilyen a futball, s néha egy kis szerencse is szükségeltetik a sikerhez. A tornát követően este a San Siro-stadionban megnézhettük a Real Madrid–Atlético Madrid Bajnokok Ligája-döntőt, amely már csak a körítés miatt is óriási élményt nyújtott a gyerekeknek.


Fotó: Debreceni Labdarúgó Akadémia


Ráadásul évekre elegendő pluszmotivációt is adott a kilencven perc, megmutatta, hogy kemény munkával hová lehet eljutni.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!