Sport

2016.05.05. 13:54

DAK: fel akarják pezsdíteni a cívisvárosi asztalitenisz-életet

Debrecen - A stadion alatt pattog majd a pingponglabda a jövőben.

Debrecen - A stadion alatt pattog majd a pingponglabda a jövőben.

Közel fél évszázadot kellett arra várni, hogy Debrecenhez méltó, komoly asztalitenisz élet indulhasson el a cívisvárosban! – jelentette ki Horovitz Tamás, a közelmúltban megalakult Debreceni Asztalitenisz Klub (DAK) elnöke.

– Négy szekcióban, utánpótlás, versenysport, szabad­idő-tömegsport-diáksport, valamint fogyatékkal élők para-sport vonalon indul el az edzésmunka, kiemelt célunk, hogy az ország második legnagyobb városában magas színvonalú asztalitenisz szakosztály működjön. Erre biztosíték Rózsa Tamás edző, Marázi Pál és Berecki Dezső paralimpikon személye – mondta az elnök.

A tréningeket a debreceni Nagyerdei Stadion lelátója alatt kialakításra váró 500 négyzetméteres 10 asztalos állandó edzőteremben tartják majd.

Csapatbajnokság is lesz

– Sportágfejlesztési célunk 2016-ban 100 fő igazolt és 50 fő szabadidős sportoló. Prioritást élvez az egészséges életmód elsajátítása a sport megszerettetése, a szabadidő hasznos eltöltése, melyhez egyesületünk biztosítja a feltételeket. Az általános és középiskolákban elindítjuk a csapatbajnokságot, melynek régen jelentős presztízs értéke volt – fogalmazott a DAK főtitkára, Gacsályi István.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!