Sport

2016.05.31. 10:33

Büszkén fejezték be a csajok a bajnokságot

Debrecen - A DEAC női futsalcsapata tavaly jutott vissza az élvonalba. Az együttes fiatalas lendületű, ám még tapasztalatlan, s mivel remek alapszakaszi teljesítménye után a lehető legnehezebb sorsolást kapta, végül a 6. helyre futott be Sólyom Attila edző alakulata, amely mindvégig becsülettel küzdött. Az utolsó mérkőzésen a lányok kis híján bravúrt értek el az alapszakasz-győztes Tolna otthonában.

Debrecen - A DEAC női futsalcsapata tavaly jutott vissza az élvonalba. Az együttes fiatalas lendületű, ám még tapasztalatlan, s mivel remek alapszakaszi teljesítménye után a lehető legnehezebb sorsolást kapta, végül a 6. helyre futott be Sólyom Attila edző alakulata, amely mindvégig becsülettel küzdött. Az utolsó mérkőzésen a lányok kis híján bravúrt értek el az alapszakasz-győztes Tolna otthonában.

Az élvonalba tavaly visszajutó, fiatalos lendületű, ám még tapasztalatlan DEAC női futsalcsapata a remek alapszakaszi teljesítménye után a lehető legnehezebb sorsolást kapta, ám becsülettel helytállt, s végül a 6. helyre futott be Sólyom Attila edző alakulata. Az utolsó mérkőzésen pedig kis híján bravúrt ért el az alapszakasz győztes Tolna otthonában.

Női futsal NB I. rájátszás az 5. helyért, 2. meccs

2016. május 29. Tolna

Tolna-Mözsi – DEAC 5-4 (3-2)

Tolna: Vincze – Hodován, Fábián, Varga A., Folk. Cs.: Ősz, Maláti G., Maláti D., Orbán, Megyes, Bozsik. Vezetőedző: Ferenczi Anna.

DEAC: Kósa – Radics, Dancs, Horváth V., Kota. Cs.: Balla, Horváth R., Urai, Erdős, Bokor. Edző: Sólyom Attila.

Gól: Hodován (2), Varga A., Fábián, Folk, ill. Dancs, Radics, Horváth V. (2)

A mérkőzés alakulása: 1-0, 2-0, 2-1, 2-2, 3-2, 4-2, 4-3, 5-3, 5-4.

Összesítésben 6-4-gyel a Tolna szerezte meg az 5. helyet, a DEAC 6. helyen végzett a 2015/2016-os NB I-es bajnokságban.

Sólyom Attila: - Nagyon jó meccsel búcsúztunk az NB I-es idénytől. Ahogy ígértük, megnehezítettük a Tolna dolgát, de sajnos túl sok hibát követtünk ahhoz, hogy megszerezzük az 5. helyet. Az utolsó pillanatig nyílt volt a meccs, de ami az elmúlt összecsapásokon jól működött, vagyis a védekezésünk, az ezúttal nem volt tökéletes. Nagyon őszinte játékkal, gólra törően futsalozott mindkét csapat. El kell ismerni, hogy a Tolna picivel jobb volt nálunk. Ennek ellenére egy kicsit pontosabb védekezéssel győzhettünk volna. Kapusunk ismét remekül védett, ám hátul elcsúsztunk olykor. Viszont végre gyakorlatilag teljes kerettel tudtunk felállni, de - ami sajnos az egész szezonunkat jellemezte - ezen a meccsen sem kerültek el minket a kisebb-nagyobb sérülések. Nincs okunk a szégyenkezésre, NB I-es újoncként nem lehetünk elégedetlenek a megszerzett 6. hellyel, de titkon a legjobb 4-be szerettünk volna bekerülni. A lányoknak köszönöm az egész éves munkáját, jövőre szeretnénk előrelépni, azt gondolom a kellő alap megvan hozzá. Nyáron kezdjük a felkészülést az új idényre!

A vasárnapi idegenbeli visszavágón a DEAC az egygólos hátrány tudatában – az eltiltását letöltő Bokor Adriennel a fedélzeten – bátor játékkal rukkolt elő, ám a rá jellemző stabil védekezését sem szerette volna teljesen feladni a gárda. Ebből azonban eleinte nem sok minden valósult meg, mivel két perc alatt két gyors góllal hamar meglépett az alapszakasz-győztes, válogatottakkal teletűzdelt keretű Tolna. A koncentrációhiányból eredő helyezkedési hibák tehát megbosszulták magukat, ám a vendégek nem estek kétségbe, és olykor az ellenfelet a saját térfelén letámadva még az első félidőben kiegyenlítettek Dancs Rebeka egyéni akciója, majd a csapatkapitány Radics Ágnes gólja révén.

A hazaiak azonban még a rövid pihenő előtt újra a maguk javára fordították a lüktető mérkőzést, így összesítésben eggyel ment a Tolna húsz perc után.

A folytatásban is a támadásokra koncentrált jobban mindkét alakulat. Ebben azonban valamivel jobbnak bizonyultak a vendéglátók, bár tény, hogy egy újabb baki is kellett ahhoz, hogy ismét távolabbról kövessék a látogatók Megyes Ágneséket.

A 4-2-es állás sem szegte azonban a kedvét a DEAC lányainak, a szezon utolsó mérkőzésén igyekeztek kitolni ami a csövön kifér. Igaz, közben több kellemetlen sérüléssel is szembe kellett néznie Sólyom Attila csapatának, hiszen aláfordult boka, kiújult korábbi sérülés, rosszullét (nagyon meleg volt a csarnokban) is szerepelt a repertoárban, megnehezítve a lassan az idény végére összeálló szükséges rotációt. A kapuban Kósa Viktória szokásához híven több bravúrt is bemutatott (főleg a második játékrészben), ám társai néha kiszolgáltatott helyzetbe hozták, amikor már ő sem tudott hárítani.

A hajrában szerencsére a DEAC-ban kétszer is megvillant a villámléptű Horváth Viktória, ám közbeékelődött a hazaiak részéről is egy találat – itt nem értették meg egymást a debreceniek, amit kihasznált a vetélytárs.

A legvégén egy ziccert puskázott el még a DEAC, amivel döntetlenre hozta volna a mérkőzést, de összesítésben még akkor is kellett volna egy gól az üdvösséghez.

Az 5-4-es vereség, ismerve a tolnaiak játékerejét, valamint azt, hogy több neves csapatot is megelőzve az alapszakasz élén végeztek Hodován Editék, bravúr közeli eredmény a DEAC-tól. A bajnokság végére a csapat megmutatta, hogy ha nem tizedelik sérülések az előző hosszú hónapokban, akár még a titkos terv, vagyis a négybe kerülés sem lett volna elérhetetlen.

Erre az alapra építkezve érdemes tovább dolgozni a következő szezonban, hiszen a debreceni női futsalcsapat fiatal, tehetséges játékosokból áll, és egyre jobban összeszokva, a keretet lehetőleg egyben tartva Magyarország legjobb NB I-es alakulatainak is méltó ellenfele tud lenni.

- Koppányi Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!