Sport

2016.05.25. 16:19

Bronzba öntenék idei szereplésüket a lányok

Debrecen - A szezon utolsó meccsén megkoronázhatják idei teljesítményüket a debreceniek.

Debrecen - A szezon utolsó meccsén megkoronázhatják idei teljesítményüket a debreceniek.

A DVSC-TVP játékosai karnyújtásnyira vannak attól, amiről szezon előtt még álmodni sem mertek: amennyiben a piros-fehérek ledolgozzák négygólos hátrányukat az Érddel szemben, akkor bronzéremmel zárják a K&H női kézilabda liga idei kiírását. A harmadik helyért vívott párviadal első, érdi találkozóján a hazaiak 25–21-re nyertek, a visszavágót csütörtökön 18 órától rendezik a Hódosban.

Édes álom

A Loki csapatkapitányával, Kudor Kittivel beszélgetve egyértelművé vált, a hajdúsági hölgykoszorú nem elégedett meg azzal, hogy bekerült a legjobb négy közé, szeretnének az új kihívásnak is megfelelni.

– Az eddigiek során éltünk a bajnoki kiírás adta lehetőséggel, de ettől nem lehetünk jóllakottak, harcolnunk kell tovább! Kisebbfajta csoda, hogy bekerültünk az elődöntőbe, ám szeretnénk tovább álmodni ezt a remek szereplést. Tele vagyunk motivációval, elég megemlíteni, hogy éremért játszhatunk, illetve a szezon utolsó meccsén, saját közönségünk előtt, a szurkolóinkkal karöltve érhetünk el egy nagyszerű sikert – fogalmazott az irányító.

A statisztikai mutatók nem a cívisek mellett szólnak, ebben a bajnokságban eddig háromszor mérkőztek a felek, s mindannyiszor Janurikék győztek.

Küzdeni fognak

– Nagyon jó játékerőt képvisel az Érd, de ez nem azt jelenti, hogy nem lehet legyőzni őket. A sikerhez mindenkitől a lehető legjobb produkció kell. Akkor lehet esélyünk, ha agresszív, masszív falat húzunk a kapunk elé, s ehhez még egy jó kapusteljesítmény is társul. Amennyiben jól védekezünk, az magával húzza a támadójátékot is. Az első perctől kezdve így kell kézilabdáznunk, s akkor biztosan jó meccset játszunk. Nem ígérhetek mást, csak azt, hogy csúszni-mászni fogunk a sikerért – jelentette ki a csapatkapitány, aki az utolsó meccsére készül a Loki mezében, ugyanis a következő szezonban a Dunaújvárost erősíti.

Búcsúzni csak szépen!

– Természetesen többször is az eszembe jutott az utóbbi időkben, hogy ez lesz a búcsúmérkőzésem, de vélhetően ez majd csak csütörtökön tudatosul bennem igazán. Nem vagyok érzelgős fajta, de ha a játékostársaknál eltörik a mécses, akkor valószínűleg nálam is potyognak majd a könnyek – ám jó volna, ha minderre csak a meccs után kerülne sor. Fantasztikus érzés lenne éremmel a nyakamban elköszönni, ennél szebb búcsút el sem lehet képzelni! – mondta a remek kézilabdázó.

HBN-Boros Norbert


Élőben a Haonon!

A bronzmeccset csütörtökön 18 órától a Hajdú Online (www.haon.hu) élőben közvetíti.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!