Sport

2016.05.20. 12:09

A Soroksárnak is „felmutatnák a stoptáblát”

Balmazújváros - Zsiga Ervin szerint döntő jelentőséggel bír majd a védekezés a Soroksár–Balmazújváros meccsen.

Balmazújváros - Zsiga Ervin szerint döntő jelentőséggel bír majd a védekezés a Soroksár–Balmazújváros meccsen.

A múlt héten a Kisvárdát felülmúló Balmaz Kamilla Gyógyfürdőre újabb komoly kihívás vár az NB II-ben: Feczkó Tamás legénysége szombaton 18 órától a tavaszi idényre megtáltosodó Soroksárt próbálja lefékezni. Nyugodtan nevezhetjük rangadónak a Budapesten rendezendő bajnokit, hiszen a soroksáriak a hetedik, míg a hajdúságiak a hatodik helyet birtokolják.

Megacélosodott ellenfél

– Az edzőktől kezdve a cserejátékosokon át mindenki nagyon motiváltan várta a kisvárdaiak érkezését – tekintett vissza a legutóbbi fordulóban aratott 4–2-es diadalra Zsiga Ervin, a Balmaz labdarúgója. – Ha őszinte akarok lenni, 2–2-es állásnál a döntetlent is elfogadtam volna, de szerencsére sikerült begyűjtenünk a három pontot.

Az Újváros következő riválisa, a Soroksár parádés formát mutatott az elmúlt hetekben, Lucsánszky Tamás együttese kilenc játéknap óta veretlen, ezen időszak alatt a begyűjthető huszonhét egységből huszonötöt „zsebelt be”. Egyébként a fővárosi gárda a téli pihenőre még sereghajtóként mehetett, ám a tavasz során folyamatosan lépkedett előre a táblázaton, manapság stabil helye van a középmezőnyben.

– Korábban a Zalaegerszeg, a Gyirmót, vagy éppen a Csákvár ehhez hasonló jó sorozattal készült ellenünk, mégis sikerült őket feltartóztatnunk - ez a célunk a hétvégén is. Beszélgettünk az öltözőben ellenfelünk formajavulásáról, aminek legfőbb magyarázata a kiváló téli átigazolásokban keresendő. Elsősorban a saját játékunkra kell összpontosítanunk. Döntő jelentősége lesz a védekezésnek, ha stabilak maradunk hátul, jó eséllyel pályázunk a győzelemre, mivel úgy érzem, gólt biztosan szerezni fogunk – fogalmazott Zsiga.

Fontos dupla

A 24 éves támadó a közelmúltban állandósította helyét az Balmaz kezdőjében. Az idei pontvadászatban eddig három találatot számláló labdarúgót a formájáról kérdeztük.

– Véleményem szerint a balmazújvárosi alakulatban lényegtelen, hogy ki a kezdő, valamint ki a tartalék, hiszen minden héten bizonyítanunk kell. A Kisvárdának lőtt két gólom jót tett a lelkemnek, ebből erőt és önbizalmat meríthetek – zárta mondandóját Zsiga, akitől megtudhattuk, hogy legutóbb körülbelül egy esztendővel ezelőtt tudott duplázni egy Román Kupa-találkozón.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!