Sport

2016.04.13. 07:23

Varga kikapott az Európa-bajnoktól, nem lesz ott az olimpián

Hajdúsámson - Igazolta hírnevét az angol Joseph Cordina, aki 2015-ös Európa-bajnok, hiszen nem csak borzasztóan nehéz volt ellene bunyózni, de végül is az ő akarata érvényesült, és ez meghozta számára a továbbjutást a HISE klasszisa, Varga Miklós ellen.

Hajdúsámson - Igazolta hírnevét az angol Joseph Cordina, aki 2015-ös Európa-bajnok, hiszen nem csak borzasztóan nehéz volt ellene bunyózni, de végül is az ő akarata érvényesült, és ez meghozta számára a továbbjutást a HISE klasszisa, Varga Miklós ellen. Ezáltal nem sikerült az extra bravúr, vagyis az olimpiai kvóta kiharcolása (az első 3 utazhat Rióba súlycsoportonként). Miki megpróbált mindent, de az ellenfél menekülős, fogós taktikája ellen nem tudott mit tenni.

60 kg, negyeddöntő

Varga Miklós (HUN) - Joseph Cordina (GBR) 0-3

Máté Attila: - Kikapott Miki. Beszéltem vele, és azt mondta, hogy nem érvényesült az ő bunyója, mivel manapság engedik azt, amit Cordina is képvisel, vagyis, hogy ütött, majd amikor Miki támadott volna elmenekült, illetve rögtön ráfogott Mikire. Egyszerűen nem lehetett ebből kibontakozni. Ez ment végig. Miki ment volna előre, de azonnal megakasztott minden kísérletet az angol. Előzetesen mondtam, hogy ha jó sorsolást szeretnénk, akkor az angolt (aki rengeteget fejlődött és megvert mostanában mindenkit, akivel találkozott) és a franciát jó volna minél tovább elkerülni. Na, erre az angolt a második körben megkaptuk. Sajnálom, de most már szerdán Bernáth Pistinek szorítunk, aki a négy közé kerülésért bokszol a bolgár fiúval.

Bernáth Istvánnak nehéz dolga lesz, hiszen ismert, Eb-érmes bunyóssal találkozik, de legyőzheti vetélytársát, ha kijön neki a lépés.

- Koppányi Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!