Sport

2016.04.03. 21:33

SEHA Liga - Megvédte címét a Veszprém

Budapest/Varasd - Az MVM Veszprém megvédte címét a kézilabda SEHA Ligában, mivel a varasdi négyes döntő vasárnapi fináléjában két góllal legyőzte a macedón Vardar Szkopjét.

Budapest/Varasd - Az MVM Veszprém megvédte címét a kézilabda SEHA Ligában, mivel a varasdi négyes döntő vasárnapi fináléjában két góllal legyőzte a macedón Vardar Szkopjét.

Eredmény:

SEHA Liga, négyes döntő (Varasd), döntő:

MVM Veszprém-Vardar Szkopje (macedón) 28-26 (14-15)

A magyar csapat gólszerzői: Ilic 7, Nagy 4, Sliskovic 4, Palmarsson 3, Marguc 3, Ugalde 2, Gulyás, Iváncsik, Nilsson, Rodriguez, Sulic

A címvédő veszprémiek a pénteki elődöntőben hétméteresekkel verték a fehérorosz Meskov Bresztet, és a fináléban azzal a macedón Vardar Szkopjével találkoztak, amellyel majd a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében is megmérkőznek április végén. A magyar bajnok 8-4-es hátrányba került, és 9-9-nél érte utol riválisát, de egyszer sem volt előnyben az első félidőben.

A 34. percben aztán megtört a jég, Gulyás góljával 17-16-ra - a négyes döntőben is - először vezetett a Veszprém. A folytatásban többször is a magyaroknál volt az előny, de mindig csak egy gólra tudtak meglépni. Xavi Sabate tanítványai 27-25-nél vezettek először két találattal, majd mivel a hajrában is jobban összpontosítottak, megvédték címüket a regionális versengésben.

A Veszprém az előző idényben először indult a SEHA Ligában, és meg is nyerte a sorozatot.

A harmadik helyet a horvát PPD Zagreb szerezte meg, mivel a bronzmeccsen 24-23-ra legyőzte a Meskov Bresztet.

A varasdi torna legjobbjává a magyarok szerb légiósát, Momir Ilicet választották, az álomcsapatba rajta kívül a szintén veszprémi Cristian Ugalde, továbbá Ivan Stevanovic (Zagreb), Luka Cindric (Vardar), Alex Dujshebaev (Vardar), Zlatko Horvat (Zagreb) és Rastko Stojkovic (Breszt) került be.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!