Sport

2016.04.04. 15:42

Őrülten nehéz meccs jön, de okos és harcos focival meglehet a győzelem

Debrecen - A Fradi-verés után kedden a Videotont kellene legyőznie a DVSC-TEVA csapatának az OTP Bank Ligában.

Debrecen - A Fradi-verés után kedden a Videotont kellene legyőznie a DVSC-TEVA csapatának az OTP Bank Ligában.

Bajnokavatás volt szombaton este Debrecenben, de zöld-fehér pontszerzés nem, ugyanis annak ellenére, hogy a vendégek – némi paksi segítséggel – hivatalosan is megszerezték az aranyérmet a 28. fordulóban, 2–1-es vereséget szenvedtek a Lokitól. Éppen ezért az a ritka helyzet állt elő, hogy a lefújás után mindkét gárda ünnepelt a saját drukkereivel, a hajdúságiak a sikerükkel ismét felléptek a dobogó harmadik fokára.

Bejött a terv

A DVSC győzelméből oroszlánrészt vállat a fehér mezesek huszonöt esztendős támadója, Takács Tamás, aki érthetően boldog volt, amikor a Hajdú-bihari Naplónak nyilatkozott.

A hazaiak fegyelmezett futballt mutattak be, ez volt a sikerük egyik kulcsa, így látta ezt Takács is. – Nagyon örülök, hogy stabilan játszott a társaság, mindenki jól teljesített és kiváló labdákkal szolgáltak ki bennünket elöl. Az első gólom előtt Holman szépen kialakította magának a lövőhelyzetet, nekem csak be kellett passzolnom a kipattanót, a második találatnál pedig egy csodás Bódi-Szakály összjáték során kerültem kihagyhatatlan ziccerbe. A Fradinak a szépítésen kívül nem sok lehetősége akadt, amit elterveztünk az öltözőben, azt sikerült végrehajtanunk. Fontos volt, hogy három ponttal gazdagodjunk és ismét ott legyünk a dobogón, szeretnénk ott is maradni – fogalmazott a csatár, aki ha kicsit szerencsésebb, mesterhármast szerezhetett volna rangadón.


[poll id="1096"]


Majdnem mesterhármas

– Nem is számomra lett volna értékes a harmadik gól, azzal a meccs is eldőlt volna és akkor nem kell izgulni a hátralévő percekben. Nem tudtam eléggé helyezni, Dibusz pedig bravúrral beleért, ezért nagyon lassan vánszorgott a labda a gólvonal felé. Leandróval rástartoltunk, sajnos ő érte el és egy jókora földdarabbal együtt kirúgta a labdát – vázolta a jelenetet a hórihorgas labdarúgó.

A lokisták három nappal a Ferencváros elleni siker után újra pályára lépnek a bajnokságban, a felcsúti Pancho Arénában a Videoton lesz az ellenfelük kedden 18 órától. A találkozót élőben közvetítjük.

Hasonlóan játszani

– Őrülten nehéz meccs lesz a székesfehérváriak elleni – fújt egyet Takács. – Nem kell bemutatnom, milyen erős kerettel rendelkezik a Vidi, és bár lehet, hogy régen nyertek, ebből a tényből hiba lenne bármiféle következtetést levonnunk! Úgy érzem, sikerült regenerálódnunk, készen állunk a mérkőzésre. Hasonlóan okos, koncentrált és harcos futballal, mint a szombati volt, a Videoton ellen is megszerezhetjük a győzelmet, ennek érdekében azonban mindent meg kell tennünk a gyepen.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!